Tο περιστατικό έλαβε χώρα σε μια μικρή πόλη του Bελγίου με την ονομασία Quiévrain.

Έπιασαν Αstra να τρέχει με 696 χλμ./ώρα!

10.335 Επισκέψεις στο άρθρο (11/5/2018)

Τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση ότι ένα Opel Astra «πιάστηκε» από τις Αστυνομικές Αρχές του Βελγίου να τρέχει με 696 χλμ./ώρα. Είναι ποτέ δυνατόν;

Όταν σκέφτεσαι ποια είναι τα πιο γρήγορα αυτοκίνητα στον κόσμο αυτή την στιγμή, κάποια από τα μοντέλα που θα σου έρθουν στο μυαλό είναι η Bugatti Chiron και η Koenigsegg Agera RS. Ωστόσο μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσεις γιατί τις τελευταίες μέρες, κάνει τον γύρο του κόσμου η είδηση πως ένα Opel Astra «πιάστηκε» να τρέχει με 696 χλμ./ώρα σε περιοχή που το όριο ήταν τα 50 χλμ./ώρα!

Σύμφωνα με τις αναφορές, το περιστατικό έλαβε χώρα σε μια μικρή πόλη του Bελγίου με την ονομασία Quiévrain, όταν μια κάμερα ελέγχου ταχύτητας «έπιασε» τον παράνομο οδηγό να τρέχει με αυτήν την ταχύτητα. Λίγες μέρες αργότερα, οι Αρχές χωρίς μάλλον τα διαβάσουν την ταχύτητα με την οποία πέρασε ο οδηγός, του έστειλαν το ειδοποιητήριο που προέβλεπε πρόστιμο ύψους 6.597 ευρώ!
 
Φυσικά, αν και θα μπορούσε να πει κάποιος πως θα ήταν ιδιαίτερο τιμητικό για το Astra να φτάσει μια τέτοια ταχύτητα, καθώς ακόμα και η κορυφαία του έκδοση OPC φτάνει μόνο τα 250 χλμ./ώρα με περιοριστή ταχύτητας, αμέσως ο οδηγός κατάλαβε πως έχει γίνει κάποιο λάθος και υπέβαλε αίτημα να επανεξεταστεί το πρόστιμο που δόθηκε. Τελικά, οι Αρχές παραδέχτηκαν ότι έγινε λάθος από την κάμερα, ωστόσο απεδείχθη ότι όντως το Astra κινούταν με μεγαλύτερη από το επιτρεπόμενο ταχύτητα κατά περίπου 10 χλμ./ώρα.

Τελικά, ο οδηγός δέχτηκε να πληρώσει το νέο πρόστιμο που του επεβλήθη και φυσικά ήταν πολύ μικρότερο από τις 6.597 ευρώ που του ζητούσαν αρχικά…

Toyota
moto