2 φωτογραφίες »

Επίσημα το 2021 τα ηλεκτρικά crossover των Genesis και Kia

2.169 Επισκέψεις στο άρθρο (4/1/2021)

Στην επισημοποίηση των πληροφοριών που θέλουν τις Genesis και Kia να παρουσιάζουν τουλάχιστον ένα ηλεκτρικό crossover εντός του 2021 προχώρησε ο κορεατικός Όμιλος της Hyundai!


Πριν από περίπου ένα μήνα ο Όμιλος Hyundai είχε προχωρήσει στην επίσημη παρουσίαση της νέας του πλατφόρμας, Electric-Global Modular Platform (E-GMP), στην οποία θα βασίζονται τα μελλοντικά ηλεκτρικά μοντέλα που θα κατασκευάσει και ταυτόχρονα θα χρησιμοποιούνταν από τις Genesis και Kia.
 
Σήμερα με ένα δελτίο τύπου που περιγράφει λεπτομερώς τη στρατηγική του 2021 του Ομίλου Hyundai, η αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε επίσημα την έλευση του αμιγώς ηλεκτρικού crossover της Kia όπως και της Genesis. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ενημέρωση αμφότερα τα αυτοκίνητα μαζί με το Ioniq 5 της Hyundai θα βασίζονται σε αυτή την πλατφόρμα.
 
«Με την κυκλοφορία νέων αυτοκινήτων με βάση την πλατφόρμα ηλεκτρικών οχημάτων που κυκλοφόρησε πρόσφατα, την E-GMP, σχεδιάζουμε να παρέχουμε ελκυστικές φιλικές προς το περιβάλλον επιλογές κινητικότητας που αντικατοπτρίζουν κατάλληλα τις διαφορετικές προτιμήσεις και τις ανάγκες των πελατών σε πιο λογικές τιμές», δήλωσε ο πρόεδρος του Ομίλου, Euisun Chung.
 
Συγκεκριμένες λεπτομέρειες σχετικά με τα νέα crossover μηδενικών ρύπων των Genesis και Kia, δεν αναφέρθηκαν όμως κατά την παρουσίαση της πλατφόρμας είχε γίνει γνωστό πως ταιριάζει σε μικρά, μικρομεσαία και μεσαία μοντέλα και SUV και θα προσφέρει αυτονομία κίνησης έως και 500 χιλιόμετρα. Επίσης θα επιτρέπει στα ηλεκτρικά οχήματα να φτάνουν από στάση τα 100 χλμ./ώρα σε περίπου 3,5 δευτερόλεπτα με τελική ταχύτητα τα 260 χλμ./ώρα. Αναφορικά με τη φόρτιση, η E-GMP υποστηρίζει φόρτιση 240, 400 και 800 βολτ. Στην πρώτη επιλογή η ισχύς πάει κατευθείαν στην μπαταρία, ενώ στις άλλες δύο περνάει πρώτα από τον μετατροπέα. Στη γρήγορη φόρτιση η Hyundai λέει πως το 80% της μπαταρίας θα γεμίζει σε 18 λεπτά.

MIKRA VANS LEASING
test center