Τις πρώτες επίσημες εικόνες του νέου Lexus ES τις οποίες συνόδευσε μαζί με ένα teaser βίντεο έδωσε τη δημοσιότητα η εταιρεία.

το νέο Lexus ES θα βασίζεται στην πλατφόρμα της Toyota (TNGA).

H επίσημη παρουσίαση του νέου Lexus ES είναι προγραμματισμένη να γίνει στις 25 Απριλίου.

Επίσημες εικόνες του νέου Lexus ES (+vid)

2.481 Επισκέψεις στο άρθρο (18/4/2018)

Τις πρώτες επίσημες εικόνες του νέου Lexus ES τις οποίες συνόδευσε μαζί με ένα teaser βίντεο έδωσε τη δημοσιότητα η εταιρεία.

Όπως μπορούμε να δούμε η γενική εικόνα στον πρόβολο του αυτοκινήτου χαρακτηρίζεται από έντονες γωνίες, με την μάσκα και τους προβολείς να έχουν πάρει έμπνευση από το μεγαλύτερο σεντάν, LS, υπάρχοντας βεβαίως και κάποιες διαφοροποιήσεις όπως στα LED φώτα ημέρας. Πηγαίνοντας προς τα πίσω βλέπουμε πως στο αμάξωμα του μοντέλου «τρέχουν» δυναμικές γραμμές με τη μεγαλύτερη σε μήκος να ξεκινά από το εμπρόσθιο μέρος να περνά πάνω από τις χειρολαβές και να καταλήγει στο πίσω μέρος του ιαπωνικού σεντάν. Εκεί μπορούμε να δούμε μια μικρή αεροτομή να έχει ενσωματωθεί στο πορτμπαγκάζ, και λίγο πιο κάτω μια χρωμιωμένη γραμμή που είναι τοποθετημένη πάνω από τα κομψά φωτιστικά σώματα.
Από κει και πέρα σε ότι αφορά άλλα στοιχεία του ιαπωνικού μοντέλου, το νέο Lexus ES θα βασίζεται στην πλατφόρμα της Toyota (TNGA), και σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες θα παρουσιαστεί πιο ευρύχωρο αλλά και εξοπλισμένο με περισσότερα συστήματα ασφαλείας, σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο.
 
Όσον αφορά τις μονάδες ισχύος, φήμες θέλουν το μοντέλο στη βασική του έκδοση να έρχεται με ένα κινητήρα 3.5 λίτρων που θα προσφέρει 271 ίππους, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και ένας V6 που θα ανεβάζει την ισχύ στα 305 άλογα. Επιπλέον υπαρκτή θα είναι και μία υβριδική έκδοση που θα αντικαταστήσει το υπάρχον ES 300h.
 
Τέλος σε ότι αφορά την επίσημη παρουσίαση του νέου Lexus ES, όπως ενημέρωσε η φίρμα, είναι προγραμματισμένη να γίνει στις 25 Απριλίου στο πλαίσιο της έκθεσης αυτοκινήτου στο Πεκίνο.

NEO PROACE
NISSAN