Αναβαθμισμένο Jeep Compass (+video)
11 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Αναβαθμισμένο Jeep Compass (+video)

34.725 Επισκέψεις στο άρθρο (4/6/2020)

Η Jeep παρουσιάζει το ανανεωμένο Compass το οποίο πέραν των αλλαγών στο hi-tech σύστημα infotainment, εφοδιάζεται με τον 1.300άρη turbo βενζίνης και το νέο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Σήμερα, στις 16:00 έγινε η αποκάλυψη του ανανωμένου Jeep Compass για τους δημοσιογράφους, την οποία και αναμεταδώσαμε ζωντανά στη σελίδα μας στο facebook, αλλά και στο autotriti.gr. Κατόπιν, ακολούθησε μία μίνι συνέντευξη με τον Υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων της FCA Greece, κ. Ιάκωβο Κρομμύδα, εκεί όπου μεταξύ άλλων απάντησε στις ερωτήσεις των αναγνωστών.

Το ντεμπούτο του ανανεωμένου Compass, της πρότασης της Jeep στα μικρομεσαία SUV, έγινε πριν λίγα λεπτά, και οι αλλαγές που έφερε το φρεσκαρισμένο Compass, πέρασαν σε πιο ουσιαστικά πεδία από το αισθητικό κομμάτι, όπως αυτά της τεχνολογίας και των κινητήρων.

Ξεκινώντας από το τελευταίο, το ανανεωμένο Jeep Compass εφοδιάζεται με τον νεότερο τετρακύλινδρο turbo βενζινοκινητήρα Firefly 1,3 λτ. σε δύο εκδόσεις ισχύος με 130 και 150 ίππους, αντίστοιχα, ενώ στο ενεργητικό του θα έχει και το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DDCT 6 σχέσεων (Dual Dry Clutch Transmission) στην ισχυρότερη έκδοση. Και οι δύο εκδόσεις έχουν μέγιστη ροπή 270 Nm και κίνηση στους εμπρός τροχούς. Για πρώτη φορά στο Compass ο αγοραστής θα έχει τη δυνατότητα επιλογής του συνδυασμού αυτόματου κιβωτίου με κίνηση στους δύο τροχούς και τις τιμές για την ελληνική αγορά να ξεκινούν από τις 27.900 ευρώ. Εναλλακτικά, στάνταρ θα προσφέρεται με 6άρι μηχανικό κιβώτιο από 22.900 ευρώ, ενώ το «παρών» θα δίνουν και οι τετρακίνητες εκδόσεις. 

Επιπρόσθετα, το Jeep Compass 1,3Τ με το αυτόματο κιβώτιο DDCT για πρώτη φορά θα προσφέρει και τη λειτουργία «Sport», η οποία θα ενεργοποιείται μέσω ενός διακόπτη στην κεντρική κονσόλα. Με την ενεργοποίηση του προγράμματος αλλάζουν οι παράμετροι λειτουργίας του συστήματος διεύθυνσης, του κινητήρα και του κιβωτίου ταχυτήτων για μια ακόμα πιο δυναμική συμπεριφορά. Από εκεί και έπειτα, η μάρκα έχει ήδη παρουσιάσει την Plug-In υβριδική έκδοση του μικρομεσαίου SUV από το προ-ανανέωσης μοντέλο, η οποία και θα συνεχίσει να κοσμεί την γκάμα. Εφοδιασμένη με το υβριδικό σύστημα 4xe, η PHEV έκδοση θα προσφέρει προηγμένη τετρακίνηση, υψηλή απόδοση αμιγώς ηλεκτρική κίνηση με αυτονομία 50χλμ. και εκπομπές CO2 <50γρμ./χλμ.

Στο πεδίο της εμφάνισης, τώρα, δεν παρατηρούντα ιδιαίτερες αλλαγές, σε αντίθεση με την καμπίνα, εκεί που αν και η διάταξη είναι λίγο-πολύ ίδια, τα βλέμματα πέφτουν στη νέα γενιά του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας Uconnect 5, το οποίο προσφέρει μεταξύ άλλων αυξημένες δυνατότητες διασυνδεσιμότητας (ασύρματο Apple CarPlay-Android Auto, bluetooth, usb κ.ά.). Σημειώστε ότι το εν λόγω infotainment συνεργάζεται με οθόνες από 7 έως και 8,4 ίντσες.
Συνέχεια του άρθρου >>>
NEO TRAFIC
moto