Τα πρωτότυπα της ανανεωμένης Cayenne συνεχίζουν τις δοκιμές εξέλιξης.
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Τα πρωτότυπα της ανανεωμένης Cayenne συνεχίζουν τις δοκιμές εξέλιξης.

Επίσημο: Η Porsche ανακοίνωσε την έλευση της ηλεκτρικής Cayenne

1.601 Επισκέψεις στο άρθρο (13/3/2023)

Η Porsche ανακοίνωσε την έλευση της ηλεκτρικής Cayenne, επιβεβαιώνοντας έτσι επίσημα κάτι που μέχρι σήμερα γνωρίζαμε υπό τη μορφή φημολογίας.

Επίσημη μορφή πήρε η ηλεκτρική Cayenne

Επίσημη μορφή πήρε η έλευση της ηλεκτρικής Porsche Cayenne, η οποία είναι στα σκαριά και ετοιμάζεται από τους μηχανικούς της γερμανικής εταιρείας. Η αποκάλυψη έγινε από τον πρόεδρο Oliver Blume κατά τη διάρκεια της Ετήσιας Συνέντευξης Τύπου 2023, όταν και ο 54χρονος αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο ηλεκτρικό κάνοντας λόγο ως ένα SUV τέταρτης γενιάς, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα βασίζεται στο τρέχον μοντέλο που έχει προγραμματιστεί να ανανεωθεί τον Απρίλιο!

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ετοιμάζει και νέο ηλεκτρικό μεγάλο SUV

Όπως αναφέρθηκε, η ηλεκτρική Cayenne πρόκειται να κυκλοφορήσει μετά την ηλεκτρική Macan (2024) και την ηλεκτρική 718 (2025). Οι άνθρωποι της Porsche επιβεβαίωσαν επίσης ότι ένα μεγαλύτερο SUV, τοποθετημένο πάνω από την Cayenne στην γκάμα της εταιρείας αναπτύσσεται και θα έρθει βασισμένο στην πλατφόρμα SSP Sport, που κατασκευάστηκε από την Porsche. Ο Blume εξήγησε ότι το μεγαλύτερο ηλεκτρικό SUV έρχεται με ισχυρές επιδόσεις και αυτόνομες λειτουργίες οδήγησης.

80% των πωλήσεων θα είναι ηλεκτρικά ως το 2030

Χάρη στα ηλεκτρικά μοντέλα που ετοιμάζει (Macan, 718, Cayenne και το μεγάλο SUV) η Porsche θέλει περισσότερο από το 80 τοις εκατό των ετήσιων πωλήσεών της να είναι ηλεκτρικά μέχρι το 2030. Δεν σχεδιάζεται μια αμιγώς ηλεκτρική 911 για αυτή τη δεκαετία, αλλά έχει επιβεβαιωθεί ένα υβριδικό μοντέλο που θα το δούμε πριν το 2030.

Στοχεύει σε αύξηση πωλήσεων 20%

Κατά τη διάρκεια της ίδιας Ετήσιας Συνέντευξης Τύπου η γερμανική μάρκα ανακοίνωσε επίσης το πρόγραμμα «Road to 20» μέσω του οποίου θα επιδιώξει να αυξήσει τις πωλήσεις της άνω του 20%. Για να γίνει ακόμη πιο κερδοφόρα, η Porsche στοχεύει να τροποποιήσει τη γκάμα των προϊόντων και τις τιμές της τα επόμενα χρόνια, κατά τα οποία θα αναπτύξει επίσης ειδικές εκδόσεις περιορισμένης παραγωγής.

Ποντάρει πολλά και στα e-fuels

Τέλος, παρά τις επενδύσεις στην ηλεκτροκίνηση η Porsche παραμένει προσηλωμένη στα e-fuels καθώς πιστεύει ότι μπορεί «να παίξουν έναν χρήσιμο συμπληρωματικό ρόλο για μεγάλο αριθμό αυτοκινήτων». Ο Blume συνέχισε λέγοντας ότι το συνθετικό καύσιμο θα μπορούσε να είναι εξίσου χρήσιμο για πλοία και αεροπλάνα. Η πιλοτική παραγωγή των e-fuels ξεκίνησε σε ένα εργοστάσιο στη Χιλή τον Δεκέμβριο του 2022!

Πιο επίσημο δεν γίνεται!

- Νέα γενιά με ηλεκτρική Porsche Cayenne!
- Νωρίτερα θα δούμε τις ηλεκτρικές Macan και 718.
- Ετοιμάζεται και καινούργιο μεγάλο ηλεκτρικό SUV.
- 80% των πωλήσεων θα είναι ηλεκτρικά ως το 2030.
Θα αυξηθούν οι πωλήσεις της Porsche με την υιοθέτηση της ηλεκτροκίνησης ή θα ξενερώσουν οι αγοραστές;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ακολουθήστε το autotriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις, στο Autotriti.gr
Σχολιάστε
top5
Εκθεση Αυτοκινήτου. Οικονομία στην κατανάλωση. Βρές υβριδικά, ηλεκτρικά, LPG/CNG, plug-in. Τι ισχύει για μεταχειρισμένα και diesel