Στις εταιρείες κατασκευής αυτοκινήτων οι οποίες γυρίζουν τις «πλάτες» τους στο ντίζελ, εντάσσεται και επίσημα η Porsche.

Επισήμως λέει όχι στο ντίζελ η Porsche

1.810 Επισκέψεις στο άρθρο (24/9/2018)

Στις εταιρείες κατασκευής αυτοκινήτων οι οποίες γυρίζουν τις «πλάτες» τους στο ντίζελ, εντάσσεται και επίσημα η Porsche.

Αυτό έγινε γνωστό ύστερα από μία δημόσια τοποθέτηση του διευθύνοντα συμβούλου της γερμανικής φίρμας, Oliver Blume με την αύξηση της ζήτησης των ηλεκτροκίνητων οχημάτων να έχουν παίξει πολύ σημαντικό ρόλο σε αυτή την απόφαση. Η μάρκα μέσα σε λιγότερο από τέσσερα χρόνια θα προβεί σε μία επένδυση ύψους έξι δισεκατομμυρίων ευρώ προχωρώντας έτσι στην εποχή της ηλεκτρικής κινητικότητας, η οποία θα αποτελέσει τη βιώσιμη λύση για το μέλλον της εταιρείας, σύμφωνα με όσα υποστήριξε η μάρκα.
Από κει και πέρα αξίζει να σημειωθεί πως η Porsche δήλωσε ότι το 63% των πωλήσεων των Panamera στην Ευρώπη είναι υβριδικά μοντέλα, την ίδια στιγμή που η ζήτηση για τα πετρελαιοκίνητα μειώνεται, κάτι που αποτυπώνεται ξεκάθαρα στο μόλις 12% από το μερίδιο των πωλήσεων πωλήσεων μέσα στο 2017.
 
Έτσι η Porsche πήρε την απόφαση να εγκαταλείψει το ντίζελ με τον Oliver Blume να δηλώνει: «Η Porsche δεν δαιμονοποιεί το ντίζελ. Είναι, και θα παραμείνει, μια σημαντική τεχνολογία για εμάς. Ωστόσο, ως κατασκευαστής σπορ αυτοκινήτων, για τον οποίο το ντίζελ έπαιζε πάντα δευτερεύοντα ρόλο, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι θα θέλαμε το μέλλον μας να είναι χωρίς ντίζελ. Φυσικά, θα συνεχίσουμε να φροντίζουμε τους πελάτες μας που έχουν αγοράσει αυτοκίνητα ντίζελ».

Mercedes
moto