• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Η Lada φαίνεται πως θέλει να επιστρέψει στις ρίζες της λανσάροντας ένα διάδοχο μοντέλο για το εμβληματικό 2101.

Αυτή είναι η πρόταση του ανεξάρτητου Ρώσου σχεδιαστή Hodyrev Sergei Pavlovich.

Με την πρώτη ματιά είναι εμφανείς οι σχεδιαστικές επιρροές που έχει λάβει από το μοντέλο του 1970, έχοντας ωστόσο στη φαρέτρα του πλήθος μοντέρνων στοιχείων.

Τα LED φωτιστικά σώματα και η έντονη νεύρωση στο πλαϊνό μέρος δίνουν μια ρετρό αισθητική νότα με μοντέρνα στοιχεία.

Σε γενικές γραμμές έχουν διατηρηθεί αρκετά στοιχεία στο σύνολο του αμαξώματος από τον «πρόγονο» του Concept 01.

Lada 2101

Lada 2105

Επιστρέφει η Lada;

Διαβάστηκε από 19266 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 14/4/2017

Έντονη φημολογία έχει σχηματιστεί γύρω από το ενδεχόμενο λανσάρισμα ενός νέου σεντάν μοντέλου από την Lada, που θα αποτελεί την αναγέννηση του 2105. Τι έχουν στο μυαλό τους οι Ρώσοι; Δείτε την πρόταση ανεξάρτητου σχεδιαστή.

 
Δεν είναι λίγοι εκείνοι που περιμένουν την ανάσταση του εμβληματικού σεντάν μοντέλου Lada 2105, που διαδέχτηκε το 2101, το οποίο ξεκίνησε την πορεία του το μακρινό 1970. Για την ιστορία αξίζει να αναφερθεί πως το 2101 ήταν «αδελφό» μοντέλο με το Fiat 124 της εποχής και τη δεκαετία του 70 κατασκευάστηκαν περί τις 5 εκατομμύρια μονάδες του ρώσικου σεντάν.

Περνώντας στο σήμερα, ήρθαν στο φως της δημοσιότητας ψηφιακά επεξεργασμένες εικόνες από τον ανεξάρτητο Ρώσο σχεδιαστή Hodyrev Sergei Pavlovich, που απεικονίζουν τον πιθανό διάδοχο του μοντέλου. Αυτή η σπουδή του σχεδιαστή έχει λάβει την κωδική ονομασία «Concept 01».
 

Με την πρώτη ματιά είναι εμφανείς οι σχεδιαστικές επιρροές που έχει λάβει από το μοντέλο του 1970, έχοντας ωστόσο στη φαρέτρα του πλήθος μοντέρνων στοιχείων. Για παράδειγμα τα στρογγυλά LED φωτιστικά σώματα εμπρός, όπως και τα αντίστοιχα παραλληλόγραμμα πίσω, αλλά και η έντονη νεύρωση στο πλάι δίνουν στο Concept 01 μια ρετρό αισθητική νότα, θυμίζοντας εν πολλοίς την σχεδίαση του παλαιότερου μοντέλου.

Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι λοιπόν, μπορούμε να πούμε πως στην ουσία η πρόταση του σχεδιαστή της Diseno Art μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένα Lada 2101 (Fiat 124) το οποίο ήρθε στον 21ο αιώνα.

Τέλος, χωρίς να υπάρχουν πληροφορίες για τους κινητήρες του επερχόμενου μοντέλου, μιας και καλά-καλά δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν θα λανσαριστεί, αναμένουμε περισσότερες λεπτομέρειες στο κοντινό μέλλον. Αν έβγαινε ένα τέτοιο μοντέλο θα σκεφτόσασταν να το αγοράσετε;

Tags: LADA, 2105, 2101, SAMARA, NIVA
 
 • thomas

  εφόσον είναι έτσι η τελική του μορφή το βρίσκω αρκετά όμορφο με σπορ διαθέσεις , τολμώ να πω πως μου θυμιζει λίγο mastang, εάν τώρα είναι και σκληροτράχηλο αν όχι όπως τα παλιά μοντέλα αλλά περίπου, καλώς , σε συνδυασμό πιστεύω με την χαμηλή τιμή που θα έχει σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό θα το αγόραζα άνετα......

    8
 • Πειραιωτης

  Σαν εικονα ειναι μειγμα συγχρονου και ρετρο χαρακτηρα που το βρισκω ομορφο γιατι εχει και προσωπικοτητα.Ελπιζω να διατηρησουν την μορφη σε οτι βλεπουμε που σε συνδυασμο με της λογικες τιμες των lada θα το κανει αναρπαστο αναμφιβολα. Ευχαριστως θα το αγοραζα γιατι ειναι κομψο!

    6
 • Παναγιωτης

  Μιας που αναφερατε στοιχακι απο ημισκουμπρια θυμηθηκα και εγω ενα καλο. Ο διαβολος κατεβηκε κατω στον Χολαργο και προλαβε το Lada μου που ητανε αργο

    4
 • giorgos-ioannina

  Θυμασαι τι καλά που ήμασταν μαζί εγώ, εσύ, το lada και η φίλη σου η χαζή? Ημισκούμπρια!

    4
 • Babis

  Σίγουρα θα το αγόραζα κάτοχος ενός lada sanara μέχρι και σήμερα μόνο καλά έχω να πω έχω γυρίσει όλη την Ελλάδα χωρίς κανένα πρόβλημα την στιγμή που όλοι τα έχουν πετάξει για παλιοσίδερα εγώ το κρατάω και σε 5 χρόνια το κάνω ιστορικό

    3
 • Νίκος

  Δεν έχουν αφήσει τίποτα αμερικανικό να μην αντιγράψουν οι Ρώσοι. Μεγάλες κομπλεξάρες...

    1
 • loukia

  Πάρα πολύ καλό... ας βγει και ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗ LADA!!!(ΕΛ, ΕΪ, ΝΤΙ, ΕΪ). Πολύ καλό κύριε Γιώργο, κυρία Ιωάννα...