Επιτρέπεται να παρκάρω μπροστά από τα επείγοντα νοσοκομείου;

1.440 Επισκέψεις στο άρθρο (23/5/2024)
Επιτρέπεται να παρκάρω μπροστά από τα επείγοντα νοσοκομείου;
2 Φωτογραφίες »

- Αν πας στα επείγοντα με αυτοκίνητο, μπορείς μόνο να σταματήσεις για ασθενή, όχι να παρκάρεις
- Ο σεβασμός στους υπόλοιπους ασθενείς & τα ασθενοφόρα είναι δεδομένος
- Ο ΚΟΚ απαγορεύει το παρκάρισμα και αν εμποδίζει το παίρνει γερανός
- Η σπάνιες περιπτώσεις οχημάτων που μένουν στο σημείο γιατί οδηγούσε ο ασθενής

Αν πας στα επείγοντα με αυτοκίνητο, δικαιούσαι μόνο να σταματήσεις για ασθενή, όχι να παρκάρεις

Αν χρειαστεί να πάει κανείς στα επείγοντα νοσοκομείου, πιθανότατα θα προσέξει ότι στην είσοδο υπάρχουν ταμπέλες και διαγραμμίσεις που απαγορεύουν την στάθμευση. Ο λόγος είναι προφανής καθώς δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να εμποδίζεται η διέλευση ασθενοφόρων ή Ι.Χ. αυτοκινήτων που μεταφέρουν άλλα επείγοντα περιστατικά.

Ο σεβασμός στους υπόλοιπους ασθενείς & τα ασθενοφόρα είναι δεδομένος

Αυτό που επιτρέπεται βεβαίως είναι η στάση σε προκαθορισμένο σημείο για την έξοδο του ασθενούς, αν τυχόν αυτός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ιδιωτικό αυτοκίνητο. Ωστόσο, ο οδηγός του οφείλει να το μεταφέρει αμέσως μετά σε μια νόμιμη θέση πάρκινγκ και να μην το αφήσει στην είσοδο του νοσοκομείου.


Επιτρέπεται να παρκάρω μπροστά από τα επείγοντα νοσοκομείου;
2 Φωτογραφίες »

Επιτρέπεται να παρκάρω μπροστά από τα επείγοντα νοσοκομείου;

Ο ΚΟΚ απαγορεύει το παρκάρισμα και αν εμποδίζει το παίρνει γερανός

Σύμφωνα με το Αρθρο 34 του ΚΟΚ (Στάση και στάθμευση) και πιο συγκεκριμένα την 3η παράγραφο, μεταξύ άλλων ορίζεται πως απαγορεύεται η στάθμευση «η) προ της εισόδου και εξόδου της προοριζόμενης για τη διακίνηση ασθενών προς και από νοσοκομεία, κλινικές και σταθμούς πρώτων βοηθειών γενικά».  Το πρόστιμο σε μια τέτοια περίπτωση είναι 40 ευρώ, ενώ «αν η παράνομη στάθμευση συνεχίζεται και πέραν των τριών (3) ωρών από τη βεβαίωση της παράβασης, βεβαιώνεται νέα παράβαση από το ίδιο ή άλλο όργανο και μετά την πάροδο του δεύτερου τρίωρου γίνεται μεταφορά του οχήματος, εκτός αν παρεμποδίζεται η κυκλοφορία, οπότε η μεταφορά γίνεται αμέσως».

Κοινώς, αν το παρκαρισμένο αυτοκίνητο εμποδίζει την διέλευση ασθενοφόρων ή άλλων οχημάτων, τότε θα κληθεί η τροχαία ώστε να το ρυμουλκήσει.

Οι σπάνιες περιπτώσεις οχημάτων που μένουν στο σημείο γιατί οδηγούσε ο ασθενής

Τέλος, υπάρχουν περιστατικά με ασθενείς που πήγαν οδηγώντας στο νοσοκομείο, με αποτέλεσμα να αφήσουν το όχημά τους ακριβώς έξω από τα επείγοντα. Σε μια τέτοια περίπτωση πιθανό να υπάρχει μια μεγαλύτερη κατανόηση από το προσωπικό του νοσοκομείου και εφόσον το όχημα δεν εμποδίζει τα υπόλοιπα οχήματα ή τους τραυματιοφορείς. Ωστόσο, συνήθως ενημερώνεται κάποιος από τους συνοδούς που πιθανότατα θα βρεθούν στη συνέχεια στο νοσοκομείο, ώστε να μετακινήσουν το αυτοκίνητο σε νόμιμη θέση.

LEASING FORD VS OPEL
moto