Το Ατλαντικό ωκεανό αναμένεται αν διασχίσει το Jeep Gladiator, καθώς το δημοφιλές στις ΗΠΑ pick-up αναμένεται να πωληθεί και στην Ευρώπη.

Μέχρι στιγμής η εταιρεία δεν έχει επιβεβαιώσει ποιοι κινητήρες θα συνοδεύσουν το Gladiator στην Ευρώπη.

Έρχεται Ευρώπη το Jeep Gladiator

2.730 Επισκέψεις στο άρθρο (8/3/2019)

Τον Ατλαντικό ωκεανό αναμένεται αν διασχίσει το Jeep Gladiator, καθώς το δημοφιλές στις ΗΠΑ pick-up αναμένεται να πωληθεί και στην Ευρώπη.

Την είδηση αυτή επιβεβαίωσε με δηλώσεις του ο επικεφαλής της Jeep στην Ευρώπη, Jeff Hines, μιλώντας σε ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με όσα σημείωσε ο Hines, το Gladiator θα φτάσει στη «γηραιά ήπειρο» το πρώτο ή το δεύτερο τρίμηνο του 2020, αλλά δεν θα πωληθεί σε μεγάλους όγκους.
 
Σε αντίθεση με τη Βόρεια Αμερική, η οποία έχει εμμονή με τα pick-up, οι Ευρωπαίοι έχουν μεγαλύτερη προτίμηση στα μικρότερα οχήματα, τα οποία είναι καλύτερα προσαρμοσμένα στον αστικό τρόπο ζωής. Για αυτό το λόγο η εταιρεία πήρε την απόφαση να πουλήσει το μεγάλο pick-up αλλά σε περιορισμένο όγκο.
 
Μέχρι στιγμής η μάρκα δεν έχει επιβεβαιώσει ποιοι κινητήρες θα συνοδεύσουν το Gladiator στην Ευρώπη, ωστόσο στις ΗΠΑ αρχικά θα πωληθεί με τον Pentastar V6 3,6 λίτρων κινητήρα με 285 ίππους και 352 Nm ροπής, ενώ στη συνέχεια θα προστεθεί στη γκάμα και ένας πετρελαιοκινητήρας που θα είναι μια βελτιωμένη έκδοση του 3λιτρου EcoDiesel V6 που χρησιμοποιείται από το Grand Cherokee, και παράγει 260 ίππους και ροπή 599 Nm.        
 
Τέλος να αναφέρουμε πως το Gladiator κάθεται σε ένα πλαίσιο 5,18 μέτρων και διαθέτει ένα μεταξόνιο μήκους 3,48 μέτρων.

Mercedes
KIA