Έρχεται Ευρώπη το Pick-Up της Jeep

5.741 Επισκέψεις στο άρθρο (18/12/2019)

Το νέο «αγροτικό» της Jeep θα παρουσιαστεί επίσημα σε φεστιβάλ της Μέσης Ανατολής λίγο πριν ξεκινήσει την καριέρα του στην αγορά της Ευρώπης.

Το λανσάρισμα του νέου Jeep Gladiator στην αγορά της Μέσης Ανατολής ξεκινά με την παρουσίαση του στο διεθνές φεστιβάλ «Liwa» που διοργανώνεται στην ομώνυμη έρημο του Αμπού Ντάμπι από τις 26 Δεκεμβρίου έως και τις 10 Ιανουαρίου. Το εν λόγω φεστιβάλ αποτελεί τη μεγαλύτερη διοργάνωση για τους λάτρεις της κουλτούρας 4x4 και προσελκύει σε ετήσια βάση περισσότερους από ένα εκατομμύριο (!) επισκέπτες.

Χαρακτηριστική είναι και η τοποθεσία που θα διεξαχθεί καθώς, οι εγκαταστάσεις θα στηθούν στους πρόποδες του φημισμένου «Tal Moreeb», του μεγαλύτερου… αμμόλοφου στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με ύψος 300 μ. από την επιφάνεια της θάλασσας. Όπως έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν, οι πωλήσεις του Jeep Gladiator στη Μέση Ανατολή θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2020 ενώ, από το δεύτερο εξάμηνο του έτους, το νέο αυτό Pick-Up θα ξεκινήσει την εμπορική του πορεία και στις διάφορες αγορές της ΕΕ.

Σε ό,τι αφορά την «καρδιά» του Pick-Up της Jeep οι πρώτες επιβεβαιωμένες πληροφορίες από τη μάρκα αναφέρουν ότι θα εφοδιάζεται με τον V6 πετρελαιοκινητήρα EcoDiesel που αποδίδει μέγιστη ισχύ 260 ίππων και 600 Nm ροπής, ενώ στον βασικό του εξοπλισμό συγκαταλέγεται και το σύστημα Engine Stop-Start (ESS). Το εν λόγω μηχανικό σύνολο θα συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων.

Καταλήγοντας, μεταξύ των ατού που έχει να επιδείξει το Gladiator είναι ο «κρυφός» φωτισμός στην καρότσα, η παροχή ρεύματος 230V καθώς και τα ειδικά σχεδιασμένα σημεία πρόσδεσης του φορτίου χωρίς να παραβλέπουμε την ύπαρξη του συστήματος «Trail Rail Cargo Management System» που διασφαλίζει επιπλέον αποθηκευτικές λύσεις επί του χώρου φόρτωσης. Σημειώστε πως, το Jeep Gladiator θα είναι σε θέση να έλξει φορτία βάρους έως και 2.722 κιλών με το μέγιστο ωφέλιμο φορτίο να ανέρχεται στα 725 κιλά.

PEUGEOT NEW EVANS
4green