• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Ο Ολλανδός σχεδιαστής Remco Meulendijk οραματίστηκε το σύγχρονο smart formore, δίνοντάς του ήπια crossover χαρακτηριστικά.

Kυκλοφόρησε ξανά η φήμη πως η Daimler επεξεργάζεται το ενδεχόμενο ενός SUV με τα σήματα της smart, μια crossover δηλαδή εκδοχή του forfour.

Έρχεται το SUV της smart;

6.360 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 19/3/2017

Πληθαίνουν οι φήμες που θέλουν τη smart να ετοιμάζει μια SUV εκδοχή του νέου forfour, ένα crossover μοντέλο που χάρη στις ψηφιακές δεξιότητες ανεξάρτητου σχεδιαστή, μπορούμε να δούμε από σήμερα…

 
Δεν πάει πολύς καιρός από τότε που κυκλοφόρησε ξανά η φήμη πως η Daimler επεξεργάζεται το ενδεχόμενο ενός SUV με τα σήματα της smart, για μια crossover δηλαδή εκδοχή του forfour. Η εταιρεία παίζει με το ενδεχόμενο από το 2005, από τότε δηλαδή που παρουσίασε το ForMore, ένα μοντέλο που τελευταία στιγμή κόπηκε από την παραγωγή. Δεύτερο «χτύπημα» ήταν το 2012 με το πρωτότυπο ForStars.
 
Το smart SUV αν τελικά υπάρξει θα τοποθετηθεί στην κατηγορία των μικρών Crossover. Θα διατηρήσει τη ξεχωριστή σχεδίαση που έχουν όλα τα μοντέλα της φίρμας, θα αποκτήσει περισσότερη απόσταση από το έδαφος, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε και κάποιο σύστημα τετρακίνησης ή υποβοήθησης για εκτός δρόμου διαδρομές.
   
Επειδή, όμως, μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις -πόσο μάλλον δύο- σας παραθέτουμε τη δουλειά του Remco Meulendijk της RM CarDesign πάνω στο θέμα. Ο Ολλανδός σχεδιαστής οραματίστηκε το σύγχρονο smart formore, δίνοντάς του ήπια crossover χαρακτηριστικά. Προφυλακτήρες, πλαστικά προστατευτικά και ράγες οροφής, δημιουργούν την απαραίτητη «περιπετειώδη» αίσθηση, με το μοντέλο -σύμφωνα με το δημιουργό του- να τοποθετείται απέναντι σε μοντέλα όπως τα VW Cross-Up!, Opel Adam Rocks, Suzuki Ignis και Mazda CX-3.