Έρχεται το 2024 το νέο ηλεκτρικό SUV της... πρώην SsangYong

Έρχεται το 2024 το νέο ηλεκτρικό SUV της... πρώην SsangYong

1.902 Επισκέψεις στο άρθρο (18/1/2024)

- Αναμένεται εντός του έτους το KGM Torres EVX
- Με ηλεκτροκινητήρα 203 ίππων και 339 Nm ροπής και υποσχόμενη αυτονομία 461 χλμ.
- Το πορτ-μπαγκάζ του θα έχει χωρητικότητα 703 λίτρων
- Μινιμάλ εσωτερικό με δύο οθόνες 12,3 ιντσών

Αναμένεται εντός του έτους το KGM Torres EVX

Περισσότερες πληροφορίες είδαν το φως της δημοσιότητας για το ηλεκτρικό, οικογενειακό SUV, Torres EVΧ. Το επερχόμενο μοντέλο της μάρκας που ήταν γνωστή ως SsangYong, αναμένεται να κυκλοφορήσει στο Ηνωμένο Βασίλειο στις αρχές του έτους. Πρόκειται για την ηλεκτρική έκδοση του KGM Torres και έρχεται σε αρκετά μεγάλες διστάσεις, περίπου τις ίδιες με αυτές του Skoda Kodiaq ή του Nissan X-Trail. Το Torres, όμως, δεν θα διαθέτει 7θέσια έκδοση.

Με ηλεκτροκινητήρα 203 ίππων και 339 Nm ροπής και υποσχόμενη αυτονομία 461 χλμ.

Το KGM Torres EVX έρχεται με έναν ηλεκτροκινητήρα που θα τροφοδοτείται από μια μπαταρία χωρητικότητας 73,4 kWh. O ηλεκτροκινητήρας θα προσφέρει 203 ίππους και 339 Nm ροπής στους μπροστινούς τροχούς του οχήματος. Η εταιρία υποστηρίζει πως το όχημα θα έχει αυτονομία 461 χλμ., δεν έχει όμως αποκαλύψει ακόμα τον χρόνο που θα χρειάζεται να είναι συνδεδεμένο στην πρίζα.

Το πορτ-μπαγκάζ του θα έχει χωρητικότητα 703 λίτρων

Τα νούμερα της αυτονομίας μοιάζουν φυσικά «φουσκωμένα» δεδομένου του ότι το KGM Torres EVX είναι ένα αρκετά μεγάλο όχημα. Η KGM λέει ότι το αυτοκίνητο της θα έχει έως και 703 λίτρα αποθηκευτικού χώρου, με τον αριθμό αυτό να φτάνει τα 1.662 λίτρα με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα. 

Σχεδιαστικά το Torres φαίνεται να έχει πινελιές εμπνευσμένες από άλλα μοντέλα στην αγορά των SUV, κυρίως από το Kia Sorento, το Land Rover Defender και το Land Cruiser της Toyota. Το Torres έχει ένα μπροστινό αεραγωγό που καταλαμβάνει μεγάλο τμήμα της μάσκας του αυτοκινήτου με LED φώτα δεξιά και αριστερά του. Το SUV έχει επίσης ιδιαιτέρες ζάντες αλουμινίου 20 ιντσών.
 

Μινιμάλ εσωτερικό με δύο οθόνες 12,3 ιντσών

Στο εσωτερικό, το Torres EVX διαθέτει δύο οθόνες αφής 12,3 ιντσών, μια στο καντράν, μια στην κονσόλα. Η καμπίνα του είναι αρκετά μινιμάλ (αν εξαιρέσουμε τους μοχλούς πίσω από το τιμόνι) με ελάχιστα κουμπιά. Αυτό σημαίνει ότι λειτουργίες όπως το air condition ρυθμίζονται από την κεντρική οθόνη αφής, η οποία θα είναι συμβατή με Apple CarPlay και AndroidAuto.

Οι τιμές του ηλεκτρικού Torres δεν έχουν ανακοινωθεί αλλά γνωρίζουμε πως η βασική έκδοση θα διαθέτει LED προβολείς, τις δύο οθόνες που είπαμε, διζωνικό κλιματισμό, ηλεκτρικό πορτ-μπαγκάζ, θερμαινόμενα μπροστινά καθίσματα και τιμόνι, ασύρματο φορτιστή τηλεφώνου και πολυάριθμα συστήματα ασφαλείας. Η πιο ακριβή έκδοση θα προσθέτει δερμάτινες επενδύσεις, θερμαινόμενα πίσω καθίσματα και ακόμη περισσότερες τεχνολογίες ασφάλειας.   

Mercedes
moto