Έρχονται μπαταρίες με αυτονομία 965 χλμ!

5.769 Επισκέψεις στο άρθρο (4/4/2019)

Η Innolith ΑG είναι πολύ κοντά στο να βγάλει στην αγορά τη νέα γενιά μπαταριών που θα επιτρέπουν στα ηλεκτρικά μοντέλα να έχουν αυτονομία 965 χιλιόμετρα αλλά και πιο προσιτή τιμή. Δείτε τι άλλα πλεονεκτήματα θα έχει.

Σε κατάσταση ανάπτυξης βρίσκεται μια νέα ηλεκτρική μπαταρία που θα προσφέρει πολύ μεγάλη αυτονομία, θα μειώσει σημαντικά το κόστος παραγωγής τους και θα μειώσει δραματικά τις πιθανότητες να εκραγούν ή να πιάσουν φωτιά.

Η εν λόγω τεχνολογία ανήκει στην εταιρεία Inollith AG που υποστηρίζει πως πρόκειται για την πρώτη επαναφορτιζόμενη μπαταρία 1.000wh/κιλό που θα επιτρέπει στα αυτοκίνητα πάνω στα οποία θα εγκατασταθεί να ταξιδεύουν ηλεκτρικά έως και για 965 χιλιόμετρα.Σημειώνεται επίσης πως, όχι μόνο θα εξαλειφθεί έτσι κάθε προβληματισμός για την περιορισμένη αυτονομία που προσφέρουν τα ηλεκτρικά οχήματα αλλά και ότι το κόστος παραγωγής των μπαταριών θα ελαχιστοποιηθεί, αφού δεν θα χρειάζεται να χρησιμοποιηθούν «εξωτικά, σπάνια και ακριβά υλικά». Ακόμα, γίνεται γνωστό πως η Innolith Energy μπαταρία θα χρησιμοποιεί ειδικούς άφλεκτους ηλεκτρολύτες για να μειωθεί η πιθανότητα πυρκαγιάς.
 
Η φόρτιση της μπαταρίας σύμφωνα με τα λεγόμενα των ειδικών για ηλεκτρική αυτονομία 400 χλμ δεν θα ξεπερνά τον χρόνο που χρειάζεται μια τωρινή μπαταρία αλλά η πλήρης φόρτιση αφήνεται να εννοηθεί πως θα ξεπερνά τις 8 ώρες.

Η ανάπτυξη της μπαταρίας θα διαρκέσει τρία με πέντε χρόνια. Όταν γίνει έτοιμη για παραγωγή, η Innolith ελπίζει πως θα έρθει σε συμφωνία με εταιρείες κατασκευής αυτοκινήτων και άλλες εταιρείες που κατασκευάζουν ηλεκτρικές μπαταρίες για την απορρόφηση τους στην αγορά. Η φίρμα έχει κατοχυρώσει ήδη την τεχνολογία και την εμπορική χρήση του μηχανισμού.
 

peugeot
NISSAN