Εικόνα από τα λάστιχα που είχαν μέσα τους τα ναρκωτικά.

Έστειλαν ναρκωτικά σε αντιπροσωπείες της Ford

2.443 Επισκέψεις στο άρθρο (19/6/2019)

Σε γκάφα ολκής υπέπεσαν Μεξικανοί διακινητές ναρκωτικών αφού έστειλαν μεθαμφεταμίνες αξίας 4,5 εκατ. δολαρίων σε 13 αντιπροσωπείες της Ford στον Καναδά.

Tα καρτέλ ναρκωτικών βρίσκουν άπειρους τρόπους για να μετακινούν τις παράνομες ουσίες σε ξένες χώρες και πολλές φορές είναι πρακτικά αδύνατό για τις Αρχές στο να μπορέσουν να κρατήσουν τα ναρκωτικά μακριά.

Όπως αποδεικνύεται ωστόσο, ακόμα και τα καρτέλ κάνουν λάθη, αφού πρόσφατα ήρθε στο φως πως ένα φορτίο μεθαμφεταμινών από το Μεξικό δεν έφτασε ποτέ ευτυχώς στα χέρια των διακινητών αλλά κατέληξε σε 13 διαφορετικές αντιπροσωπείες της Ford στον Καναδά. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από το Αστυνομικό Τμήμα του Οντάριο, οι εργαζόμενοι της μάρκας σε τέσσερις αντιπροσωπείες όταν πήγαν να ελέγξουν τα νέα αυτοκίνητα που έφτασαν, είδαν ότι έφτασαν μαζί κάποια ελαστικά για το Fusion σεντάν που δεν βρίσκονταν μέσα στις παραγγελίες. Όταν τα εξέτασαν πιο προσεχτικά, είδαν ότι μέσα στα ελαστικά ήταν τοποθετημένα πολλά πακέτα από μεθαμφεταμίνες και αμέσως κάλεσαν την Αστυνομία η οποία με την σειρά της ζήτησε από την Ford να της δώσει τις λεπτομέρειες για την παραγγελία.
 
Μετά το τέλος της έρευνας έγινε γνωστό πως από τα 14 αυτοκίνητα που εξετάστηκαν σε 13 αντιπροσωπείες της Ford, βρέθηκαν ναρκωτικά στα εννιά από αυτά. Σαν να μην έφτανε αυτό, όταν έφτασε στις αντιπροσωπείες νέο φορτίο με άλλα έξι αυτοκίνητα, όλα τους βρέθηκαν πως μετέφεραν το συγκεκριμένο είδος ναρκωτικών, ενώ έγινε γνωστό πως στα σύνορα του Καναδά ελέγχθηκε και τρίτο φορτίο που επίσης μετέφερε μεθαμφεταμίνες. Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 180 κιλά, η αξία των οποίων υπολογίζεται στα 4,5 εκατ. δολάρια.

Η Αστυνομία ανακοίνωσε πως τόσο η Ford όσο και η εταιρεία που ήταν υπεύθυνη για την διακίνηση των φορτίων δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη. Οι Αρχές κάνουν λόγο πως τα ναρκωτικά προέρχονται από το καρτέλ Σιναλόα που έχει την βάση του στο Μεξικό, ωστόσο οι περαιτέρω έρευνες που διεξήχθησαν, έδειξαν πως οι διακινητές κατάλαβαν την γκάφα τους και άλλαξαν ήδη τρόπο μεταφοράς των ναρκωτικών τους στον Καναδά.

peugeot
skoda