
Εσύ θα πλήρωνες για να ΜΗΝ έχεις κάτι από τον στάνταρ εξοπλισμό;
Κάποτε πλήρωνες και με το παραπάνω για να πάρεις τον εξοπλισμό που θέλεις. Μήπως όμως η πολλή τεχνολογία πλέον έγινε βραχνάς, και θα ήθελες να μην την έχεις, ακόμη κι αν πλήρωνες για να τη βγάλουν;
Παλιά ο καταλύτης, τώρα το Start/Stop και οι οθόνες!
Το αυτοκίνητο είναι ολόκληρο ένα τεχνολογικό προιόν. Όμως κάποιες τεχνολογίες είναι περισσότερο και άλλες λιγότερο αρεστές. Ποιός δεν θυμάται το ABS και πόσοι ήθελαν τα αυτοκίνητά τους να μην έχουν γιατί «είχαν λιγότερο έλεγχο». Μετά το ίδιο έγινε με το ESP, και γενικά με οτιδήποτε έγινε υποχρεωτικό, είτε ως κανονισμός από την ΕΕ, όπως με το ABS και το ESP, είτε ότι έγινε αναμενόμενος εξοπλισμός, όπως τα ηλεκτρικά παράθυρα, είτε οΆτι οι κατασκευαστές έκαναν υποχρεωτικό για να πετύχουν στόχους ρύπων όπως αυτοί τίθενται από την ΕΕ. Όπως για παράδειγμα οι καταλύτες.
Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »
Οι καταλύτες είχαν αρκετούς πολέμιους αφού όταν πρωτοεμφανίστηκαν σε μοντέλα που δεν ήταν εξελιγμένα για αυτούς, έκοβαν απόδοση και επιδόσεις. Φυσικά με την επόμενη γενιά κινητήρων αυτό σταμάτησε να είναι πρόβλημα και η αντίδραση έσβησε μετά από μερικά χρόνια. Το ίδιο φάινεται να γίνεται τώρα και με το σύστημα που σβήνει το μοτέρ στα φανάρια.
Το Auto-Start-Stop, στην πρώτη του γενιά είχε τα θέματά του. Κυρίως τρόμαζε τους οδηγούς που δεν ήταν συνηθισμένοι, αλλά και αργούσε να πάρει μπρος ή είχε κραδασμούς όταν έπαιρνε, ή και είχε θέματα αξιοπιστίας αφού δεν ήταν όλα τα μέρη του μοτέρ σχεδιασμένα για τόσο συχνά άναψε-σβήσε.
Όμως ακόμη και τώρα, τόσα χρόνια μετά, και με συστήματα που λειτουργούν άψογα, αλλά και επιτέλους πετυχαίνουν μείωση ρύπων και κατανάλωσης, πολλοί οδηγοί δεν τα θέλουν, και ευχαρίστως θα πλήρωναν να τα ξηλώσουν. Μπορεί να τα απενεργοποιήσεις, αλλά η ρύθμιση δεν παραμένει όταν σβήσεις και ξανανάψεις.
Από τις τεχνολογίες, πάλι, που μάθαμε να περιμένουμε ως στάνταρ, τις περισσότερες αντιδράσεις προκαλούν οι οθόνες αφής. Ειδικά με δεδομένο ότι κοστίζουν ένα σωρό λεφτά, και τις «τρως στη μάπα» θες δε θες. Και με τις οθόνες όμως το πρόβλημα είναι προσωρινό. Ναι, στις πρώτες γενιές, οι κατασκευαστές δεν είχαν την καλύτερη ιδέα για την χρήση τους, «χώνοντας» χρήσιμα χειριστήρια, όπως του κλιματισμού, τέσσερα επίπεδα μέσα στα μενού, εκνευρίζοντας τους πάντες. Ακόμη χειρότερα, στην κούρσα για να έχουν «όλα» οθόνες, πολλές ήταν χαμηλής ανάλυσης, με πολύ αργό μενού, και γενικά φτηνιάρικες σε κάθε τους περιγραφή.
Είναι όμως όλα αυτά τόσο εκνευριστικά που θα πλήρωνες για να ΜΗΝ τα έχει το αυτοκίνητο που θα αγοράσεις; Και τελικά μήπως αυτό που μισείς δεν το έχεις δει στην τελευταία του γενιά, και ίσως το κρίνεις άδικα; Τι λες; Τι μισείς τόσο που θα πήρωνες για να ΜΗΝ έχεις;
Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »