2 φωτογραφίες »

Βλέπετε ανεξάρτητο σχέδιο του Hyundai Ioniq 5 N Line.

Ετοιμάζει «Ν» ηλεκτρικό μοντέλο η Hyundai

1.869 Επισκέψεις στο άρθρο (27/4/2021)

Ένα νέο ισχυρό ηλεκτρικό αυτοκίνητο ετοιμάζει το τμήμα «Ν» της Hyundai, το οποίο θα βασίζεται στη νέα πλατφόρμα για αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα E-GMP.

H Hyundai αποκάλυψε επίσημα το νέο Kona N, το οποίο έγινε το πρώτο crossover της φίρμας που λαμβάνει έκδοση υψηλών επιδόσεων Ν. Ωστόσο κατά τη διάρκεια της επίσημης πρεμιέρας του μοντέλου οι άνθρωποι της κορεατικής μάρκας είχαν να ανακοινώσουν και άλλες ενδιαφέρουσες ειδήσεις για το μέλλον τους.
 
Όπως λοιπόν αναφέρθηκε η εταιρεία βρίσκεται σε διαδικασία εξέλιξης ενός αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου που θα βασιστεί στην πλατφόρμα E-GMP, που είδαμε και στο Ioniq 5 , αλλά θα φέρει και αυτό το λογότυπο του τμήματος «Ν». Οι άνθρωποι της μάρκας δεν θέλησαν να γίνουν περισσότεροι σαφείς ή αν θέλετε καλύτερα, περισσότερο αποκαλυπτικοί, άφησαν όμως να εννοηθεί πως το ισχυρό Ν ηλεκτρικό μοντέλο θα πραγματοποιήσει σύντομα το ντεμπούτο του.
 
Η φημολογία αναφέρει πως αυτό το μοντέλο θα μπορούσε να πρόκειται για την κορυφαία έκδοση του Ioniq 5, που θα έχει παρόμοια ή και μεγαλύτερη ισχύ με το ισχυρότερο Kia EV6 GT των 585 ίππων και 740 Nm ροπής, με το 0-100 χλμ./ώρα να γίνεται σε 3,5 δευτερόλεπτα. Θυμίζουμε πως η τελική ταχύτητα του EV6 GT φτάνει τα 260 χλμ./ώρα και η αυτονομία του τα 405 χιλιόμετρα, ενώ το μοντέλο εξοπλίζεται και από διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης. Υπάρχουν όμως και οι φωνές που λένε ότι η Hyundai εξελίσσει κάτι εντελώς διαφορετικό.  
 
Κλείνοντας αξίζει να σημειωθεί πως το ίδιο θα ισχύσει μελλοντικά και για μοντέλα που θα εξοπλίζονται από σύστημα κυψέλων υδρογόνου, κάποια από τα οποία με τη σειρά τους θα κυκλοφορήσουν και σε εκδόσεις επιδόσεων.
 

Toyota
test center