Το Citroen Cxperience concept.

Η φηφιακή πρόταση για το πως θα μπορούσε να μοιάζει το νέο μοντέλο.

Ετοιμάζει νέο σεντάν η Citroen

5.426 Επισκέψεις στο άρθρο (29/10/2019)

Αμιγώς ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο και εμφάνιση επηρεασμένη από το Cxperience concept θα έχει το νέο σεντάν που θα λανσάρει η Citroen μέχρι το 2021. Διαβάστε τι μαθαίνουμε.


Έτοιμη να λανσάρει ένα νέο σεντάν που θα βασίζεται πάνω στο Cxperience concept είναι η Citroen με το ντεμπούτο του να υπολογίζεται πως θα γίνει σε δύο με τρία χρόνια, όπως άλλωστε έχει δηλώσει στο πρόσφατο παρελθόν και η CEO της γαλλικής μάρκας, Λίντα Τζάκσον. H ίδια έχει τονίσει ακόμη πως «πρέπει να έχουμε μια μεγάλη γκάμα αυτοκινήτων που θα καλύπτει όλες τις κατηγορίες. To κοινό ξέρει ότι η Citroen μπορεί να κατασκευάσει μεγάλα οχήματα. Απλά δεν θα το κάνουμε με τον παραδοσιακό τρόπο. Θα φτιάξουμε ένα τέτοιο αυτοκίνητο, υπάρχει αγορά για αυτό και θα το δείτε σε λίγα χρόνια».

Οι πρώτες πληροφορίες για το μοντέλο κάνουν λόγο πως θα βασιστεί πάνω στην EMP πλατφόρμα που χρησιμοποιείται και στα Grandland X και Peugeot 508, ωστόσο πηγές κάνουν λόγο πως επειδή η EMP δεν μπορεί να υποστηρίζει αμιγώς ηλεκτρικά κινητήρια σύνολα, η γαλλική μάρκα αναπτύσσει μια νέα έκδοση του ίδιου δαπέδου για τον σκοπό αυτό. Στο κομμάτι της σχεδίασης, η Jackson αποκάλυψε πως το σεντάν θα υιοθετήσει πολλά στοιχεία από το Cxperience concept που παρουσιάστηκε το 2016 και τράβηξε τα βλέμματα χάρη στην ριζοσπαστική σχεδίαση του πίσω μέρους του. Το μοντέλο παραγωγής θα έχει σίγουρα πάντως σημαντικές διαφοροποιήσεις ώστε να ταιριάζει με τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της μάρκας.

Σε άλλα νέα, η Citroen το 2020 θα παρουσιάσει τη νέα γενιά του C4 πάνω στην CMP πλατφόρμα της μάρκας ώστε να λάβει μέρος στην μάχη της μικρομεσαίας κατηγορίας που έχει πάρει φωτιά με το λανσάρισμα των Kia Ceed, Ford Focus και Τοyota Corolla.

Mercedes
test center