Το concept του ηλεκτρικού MINI.

Το ηλεκτρικό MINI σε δοκιμές.

Έτοιμο το 2019 το ηλεκτρικό MINI hatch

2.042 Επισκέψεις στο άρθρο (27/11/2018)

Tα 60 χρόνια από την ίδρυση της θα γιορτάσει η MINI το 2019 με το λανσάρισμα του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού της μοντέλου ευρείας παραγωγής.

Tα 60 της χρόνια θα γιορτάσει του χρόνου η MINI λανσάροντας το πιο ριζοσπαστικό της μοντέλο, το ηλεκτρικό MINI hatchback.

To μοντέλο αυτό πρόκειται να γίνει το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο της μάρκας που μπαίνει προορίζεται για μαζική παραγωγή και μάλιστα θα αποτελέσει το πρώτο ηλεκτρικό hatch με premium χαρακτηριστικά, ενώ κατά πάσα πιθανότητα θα προλάβει να γίνει διαθέσιμο πριν το I.D hatchback της Volkswagen.
Oι μηχανικοί της μάρκας έχουν ήδη πραγματοποιήσει τις πρώτες δοκιμές στις Αυστριακές Αλπεις, χωρίς πάντως να έχουν αποκαλυφθεί ακριβείς λεπτομέρειες με το τι πρέπει να περιμένουμε σχετικά με την εμφάνισή του. Σίγουρο πρέπει να θεωρείται πάντως, πως η ηλεκτρική έκδοση θα ξεχωρίζει αρκετά από τις υπόλοιπες εκδόσεις με μοτέρ εσωτερικής καύσης, ενώ θα έχει και σαφείς αναφορές από την σχεδιαστική γλώσσα που λανσαρίστηκε με το concept. H ισχύς θα πηγάζει σύμφωνα με όσα μαθαίνουμε από την ίδια 42kWh μπαταρία που χρησιμοποιεί η BMW i3 με την αυτονομία να υπολογίζεται στα 321 χλμ./ώρα.

Τέλος, ο αρχισχεδιαστής της μάρκας τόνισε πως η ηλεκτρική τεχνολογία και τα μοντέλα John Cooper Works θα μπορούν στο μέλλον να συνδυαστούν λέγοντας: «Mπορούν αυτά τα δύο πράγματα να συνδυαστούν; Γιατί όχι; Όταν βλέπεις τις επιδόσεις του υβριδικού Countryman, τότε καταλαβαίνεις πως ο ηλεκτρισμός και οι επιδόσεις μπορούν να συνυπάρξουν».
 

peugeot
4green