Ετοιμοπαράδοτη με 163 άλογα η Mercedes GLB 200 στην Ελλάδα
3 Φωτογραφίες »

Ετοιμοπαράδοτη με 163 άλογα η Mercedes GLB 200 στην Ελλάδα

52.653 Επισκέψεις στο άρθρο (21/2/2024)

- GLB 200 με πιθανές εκπτώσεις ανάλογα τον dealer
- Βενζίνη με 163 άλογα και λογική κατανάλωση
- Πολυτέλεια, τεχνολογίες αλλά και ευρυχωρία στην καμπίνα

GLB 200 χωρίς να περιμένεις λεπτό!

Η Mercedes GLB είναι ετοιμοπαράδοτη στην ελληνική αγορά. Το μοναδικό luxury μικρομεσαίο SUV που μπορεί να μεταφέρει έως και επτά επιβάτες, μπορεί άμεσα να αποκτηθεί στην έκδοση GLB 200 με τα 163 άλογα και αυτόματο κιβώτιο. Μία πρόταση ιδιαίτερα ελκυστική, που γίνεται ακόμα καλύτερη, καθώς ανάλογα με τον dealer δεν αποκλείεται να υπάρξουν και εκπτώσεις σε σχέση με το κόστος απόκτησης του τιμοκαταλόγου.

Βενζίνη με 163 άλογα και λογική κατανάλωση

Κάτω από το καπό της κρύβει τον γνωστό 1,33 λτ. turbo βενζινοκινητήρα της φίρμας, που γνωρίζουμε από τις A-Class, B-Class, CLA και GLA. Αποδίδει 163 ίππους και 250 Nm ροπής (μόλις στις 1.620-4.000 σ.α.λ.) και συνδυάζεται με το 7τάχυτο, ημιαυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7G-DCT. Σύμφωνα με τη δοκιμή μας (την οποία  μπορείτε να δείτε εδώ), η GLB 200 διατηρεί σε λογικά επίπεδα τη μέση κατανάλωση, που βρίσκεται στα 9,0 λτ./100 χλμ.. Με κάποια θυσία στην απόκριση γκαζιού και κιβωτίου με την επιλογή ECO, η κατανάλωση μπορεί να πέσει και κοντά στα 8,0 λτ./100 χλμ..

Πολυτέλεια, τεχνολογίες αλλά και ευρυχωρία στην καμπίνα

Στο εσωτερικό, η πολυτέλεια είναι το πρώτο στοιχείο που βρίσκει κάποιος, αν και δεν αποτελεί έκπληξη από τη στιγμή που μιλάμε για Mercedes. Όπως και στα υπόλοιπα μοντέλα της γερμανικής μάρκας, έτσι και στην GLB, η πολυτέλεια συνδυάζεται με hi-tech χαρακτηριστικά. Τρανό παράδειγμα αποτελεί το σύστημα MBUX (Mercedes-Benz User Experience), που λειτουργεί με εξελιγμένες φωνητικές εντολές, και που η τεράστια οθόνη του αποτελεί συνέχεια του ψηφιακού και πλήρως διαμορφούμενου πίνακα οργάνων.

Εκτός των παραπάνω, σημαντικό προσόν είναι και η τεράστια ευρυχωρία. Στην 5θέσια διάταξη, έχει ωφέλιμο όγκο ο οποίος κυμαίνεται από 560 έως 760 λίτρα, χάρη στην πρακτική δυνατότητα των πίσω καθισμάτων να σύρονται εμπρός-πίσω. Αν μάλιστα κανείς ρίξει και τις πλάτες των καθισμάτων δημιουργείται ένας χώρος φόρτωσης 1.755 λτ., τη στιγμή που στην καμπίνα υπάρχουν και αρκετές αποθηκευτικές λύσεις μικροαντικειμένων. Στις 7θέσιες εκδόσεις της, πληροφοριακά, ο αντίστοιχος χώρος για τις αποσκευές είναι 500 λίτρων. 

Να σημειωθεί πως μεταξύ άλλων ο βασικός εξοπλισμός της GLB 200 περιλαμβάνει χαρακτηστικά όπως: διζωνικός κλιματισμός, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός και πίσω, κάμερα οπισθοπορείας, αισθητήρας βροχής, Αuto Lights (αυτόματα φώτα), Cruise Control, Navigation και Infotainment με οθόνη 7 ιντσών. Επίσης, πολλά είναι και τα συστήματα υποβοήθησης και ασφάλειας του οδηγού.

Από 46.900 ευρώ αλλά και πιθανές εκπτώσεις

Η ετοιμοπαράδοτη Mercedes GLB 200 είναι τώρα διαθέσιμη στην Ελλάδα από 46.900 ευρώ (δείτε εδώ τον τιμοκατάλογο). Όπως προαναφέραμε, ανάλογα με τον dealer δεν αποκλείεται να υπάρξουν και κάποιες εκπτώσεις, στοιχείο που λειτουργεί ευνοϊκά για όσους θέλουν να αποκτήσουν ένα luxury μικρομεσαίο, σύγχρονο και ασφαλές SUV, τόσο για τη δική τους μετακίνηση όσο και για αυτή της οικογένειάς τους.

FORD E-TRANSIT
NISSAN