Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο η Lexus αναμένεται να παρουσιάσει το πρωτότυπο ενός αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου.

Φέρνει ηλεκτρικό concept η Lexus

1.700 Επισκέψεις στο άρθρο (15/7/2019)

Μπορεί η Lexus κατά τη διάρκεια του Goodwood Festival Of Speed να παρουσίασε ένα πρωτότυπο της LC κάμπριο το οποίο βρίσκεται κοντά στο μοντέλο παραγωγής, ωστόσο φαίνεται πως στο πλάνο της έχει ακόμα πιο συναρπαστικά μοντέλα να παρουσιάσει.

Μάλιστα αυτό δεν αναμένεται να αργήσει και πολύ καθώς σύμφωνα με όσα αναφέρουν πληροφορίες, η ιαπωνική φίρμα στα τέλη του Οκτώβρη και συγκεκριμένα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο αναμένεται να παρουσιάσει το πρωτότυπο ενός αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου.
 
Προς το παρών δε έχει γίνει πολύς λόγος για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, αλλά γνωρίζουμε πως πρόκειται για ένα μικρό hatchback που εκτός από το προνόμιο να μην εκπέμπει ρύπους θα έχει στη «φαρέτρα» του και αυτό της νέας γλώσσας σχεδιασμού. Να σημειωθεί πως η Lexus δεν έχει δώσει μέχρι στιγμής κάποια εικόνα teaser, κάτι που περιμένουμε να συμβεί λίγο διάστημα πριν την έκθεση.
 
Σε ότι αφορά τη βάση του, αυτή πιθανότατα θα είναι μια νέα πλατφόρμα ηλεκτρικών οχημάτων την οποία εξελίσσουν από κοινού, η μητρική μάρκα της Lexus, Toyota και η Subaru. Σημαντικό είναι επίσης να αναφερθεί πως πολλές πιθανότητες συγκεντρώνει το ενδεχόμενο το ηλεκτρικό πρωτότυπο να κινείται από ηλεκτρικά μοτέρ που θα είναι εγκατεστημένα μέσα στους τροχούς, ωστόσο η εταιρεία αρνήθηκε να προχωρήσει σε περεταίρω σχόλια.  
 
Με την Toyota να παράγει συνολικά 10 ηλεκτρικά μοντέλα έως το 2025 συμπεριλαμβανομένης της Lexus, το εν λόγω concept δεν αποκλείεται να μας δώσει μία πρώτη ματιά του τι πρέπει να περιμένουμε από αυτά τα αυτοκίνητα.  

Hyundai
vw