Πρόκειται για μια Ferrari 250 GTO Series 1 με αριθμό σασί 4153 GT.

Ferrari 250 GTO πωλήθηκε για ποσό ρεκόρ!

2.385 Επισκέψεις στο άρθρο (4/6/2018)

Για πάρα πολλά εκατομύρια πωλήθηκε αυτή εδώ η 250 GTO χάρη στην βαριά αγωνιστική της κληρονομιά. Δείτε ποιο ήταν το ποσό που μπορεί να προκαλέσει ίλιγγο.

Mια Ferrari 250 GTO έχοντας πίσω της βαριά κληρονομιά μόλις έγινε το πιο ακριβό αυτοκίνητο του κόσμου, καθώς πωλήθηκε σε δημοπρασία για το ποσό των 80 εκατ. δολαρίων (68 εκατ. ευρώ).

Πρόκειται για μια Ferrari 250 GTO Series 1 με αριθμό σασί 4153 GT που έκανε το αγωνιστικό ντεμπούτο της στον 24ωρο αγώνα του Le Mans το 1963 όπου και τερμάτισε στην τέταρτη θέση. Στην συνέχεια, νίκησε στο Tour de France το επόμενο έτος και για πολλούς αποτελεί μία από τις κορυφαίες τρεις ή τέσσερις GTO που υπάρχουν στον κόσμο.
 
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο αγοραστής ήταν ο David MacNeil, υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας WeatherTech, που άλλωστε έχει στην κατοχή του και μια σειρά άλλων κλασικών μοντέλων Ferrari. O ειδικός αναλυτής στις δημοπρασίες αυτές James Cottingham δήλωσε: « To αυτοκίνητο είναι χωρίς καμία αμφιβολία μία από τις καλύτερες 250 GTO στον κόσμο όσον αφορά την ιστορία και σε πρωτοτυπία. Νίκησε στο Tour de France που είναι μεγάλο συν και τερμάτισε τέταρτο στο Le Mans. Ήταν μέλος της Ecurie Francorchamps, μιας εκ των θρυλικότερων ανεξάρτητων ομάδων Ferrari. Δεν είχε ποτέ κάποιο ατύχημα.»

Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει γνωστό τι σχεδιάζει ο MacNeil να κάνει με το νέο του απόκτημα. Καλά θα κάνει πάντως να το διατηρήσει σε καλή κατάσταση, ειδικά αν ο σπεσιαλίστας στα μοντέλα της ιταλικής φίρμας Marcel Μassini βγει σωστός ότι μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια η 250 GTO μπορεί να ξεπεράσει σε αξία τα 100 εκατομμύρια δολάρια.
 

Toyota
test center