H Ferrari 599 GTB έλαβε την κατάλληλη διαμόρφωση και μεταμορφώθηκε σε ένα αυτοκίνητο αποκλειστικά για ντριφτάρισμα.

Ferrari με 800 ίππους «τα σπάει» (+vid)

2.355 Επισκέψεις στο άρθρο (5/4/2018)

Η ικανότητα του Federico Sceriffo στο ντριφτάρισμα είναι γνωστή, ωστόσο όταν αυτή συνδυάζεται με ένα ειδικά διαμορφωμένο αυτοκίνητο της Ferrari, τα αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό.

Μία Ferrari 599 GTB έλαβε την κατάλληλη διαμόρφωση και μεταμορφώθηκε σε ένα αυτοκίνητο αποκλειστικά για ντριφτάρισμα, το οποίο οδηγήθηκε από τον μετρ του είδους Federico Sceriffo, ο οποίος πρόσφερε ένα πολύ όμορφο θέαμα σε αυτούς που μπόρεσαν να το παρακολουθήσουν από κοντά.
 
Αρχικά το ιταλικό μοντέλο εξοπλίστηκε με ένα roll cage, μία μεγάλη αεροτομή αλλά και ένα νέο χρώμα, με το κίτρινο να διαδέχεται το κόκκινο, ωστόσο η πιο σημαντική αλλαγή είναι η ύπαρξη ενός V12 ατμοσφαιρικού κινητήρα 6.0 λίτρων, ο οποίος ενισχύθηκε με δύο τούρμπο.
 
Ως αποτέλεσμα έχει η Fiorella, όπως ονομάστηκε το ιταλικό θηρίο, να έχει την ισχύ 800 ίππων και 1,000 Nm ροπής, που ισοδυναμεί με περίπου 200 επιπλέον ίππους και 400 Nm ροπής από ότι το εργοστασιακό μοντέλο, με όλη την ισχύ να διοχετεύεται στους πίσω τροχούς, κάνοντας έτσι τα λάστιχα να πάρουν φωτιά.
Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως το ιταλικό μοντέλο έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο πρώτο event της Formula Drift πριν από λίγες ημέρες στο Long Beach της Καλιφόρνια και θα συνεχίσει να δίνει τις δικές του «παραστάσεις» καθ όλη τη διάρκεια της σεζόν.
 
Δείτε το βίντεο
 

Mercedes
test center