Ferrari σαπίζει σε αλάνα

8.046 Επισκέψεις στο άρθρο (9/2/2018)

Ο φωτογραφικός φακός συνέλαβε μια εγκαταλελειμμένη Ferrari 456GT σε αλάνα, η οποία έχει «γράψει» μόλις 41.000 χιλιόμετρα στο οδόμετρο, με το θέαμα να είναι πραγματικά λυπηρό...

Στο φως της δημοσιότητας ήρθαν κάποιες φωτογραφίες από Ιάπωνα αναγνώστη του Speedhunters, που δείχνουν μια παρατημένη και βαριά «κακοποιημένη» από τα καιρικά φαινόμενα Ferrari 456GT σε αλάνα στο Τόκιο. Κανείς δεν γνωρίζει την ιστορία της συγκεκριμένης Ιταλίδας, ωστόσο όλα δείχνουν πως βρίσκεται ακινητοποιημένη εκεί για αρκετά χρόνια, κρίνοντας από την κατάσταση της φανοποιείας του αμαξώματος και την σκουριά στις δισκόπλακες των φρένων.

Εντούτοις, το εσωτερικό βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, εν αντιθέσει με το διαβρωμένο εξωτερικό. Πιο συγκεκριμένα το ταμπλό φάινεται να βρίσκεται σε άριστη κατάσταση, όπως επίσης και το τιμόνι, στο κέντρο του οποίου δεσπόζει το έμβλημα της Scuderia Ferrari σε κίτρινο φόντο. Περιέργεια προκαλεί το γεγονός ότι στο χώρο ανάμεσα από οδηγό και συνοδηγό βρίσκεται ένα πακέτο τσιγάρα, όπως επίσης και μια, πεσμένη στο κάθισμα του συνοδηγού, ηλιοπροστασία.
 
Για την ιστορία αναφέρουμε πως η Ferrari 456GT σχεδιάστηκε δια χειρός των Pietro Camardella και Lorenzo Ramaciotti του οίκου Pininfarina και παίρνει κίνηση από τον ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα χωρητικότητας 5,5 λίτρων με ισχύ 442 ίππων, ο οποίος εδράζει στο εμπρός μέρος και δίνει τη δυνατότητα στο αμάξωμα των 1.690 κιλών να κάνει το 0-100 χλμ./ώρα σε 5,2 δλ. με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 302 χλμ./ώρα. Τονίζουμε, μάλιστα, πως για τα δεδομένα της εποχής που παρουσιάστηκε, εν έτει 1996, ήταν το πιο γρήγορο τετραθέσιο αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο, όντας παράλληλα το ισχυρότερο μοντέλο της μάρκας μετά την F40. Υπεύθυνο για την μετάδοση της κίνησης στη συγκεκριμένη «Ιταλίδα» είναι το μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων, ωστόσο υπενθυμίζουμε πως υπήρχε και η επιλογή 4τάχυτου αυτόματου.

Τέλος, σημειώνουμε πως το κόστος κτήσης των μεταχειρισμένων Ferrari 456GT στην ιαπωνική αγορά κυμαίνεται μεταξύ 32.000 και 65.000 ευρώ ανάλογα με την κατάσταση και τα χιλιόμετρα. Εσείς πόσα θα δίνατε για να γίνει δική σας η... άστεγη Ιταλίδα;

Hyundai
4green