2 φωτογραφίες »

Τα σχέδια προέρχονται από την ιστοσελίδα Auto Express και δεν αποτελούν επίσημο προϊόν της Fiat.

Fiat 500XL: To 500X και 500L γίνονται ένα

7.846 Επισκέψεις στο άρθρο (26/5/2020)

Κάτι περισσότερο από πιθανή είναι η συγχώνευση των νέων Fiat 500X και 500L σε ένα μοντέλο, το οποίο θα υιοθετήσει αμφότερες τις ονομασίες. Μάθετε για το Fiat 500XL που ετοιμάζουν οι Ιταλοί.


Αν βάλουμε κάτω τα δεδομένα σε πραγματικό χρόνο βάσει του κύκλου ζωής ενός αυτοκινήτου θα δούμε πως η νέα γενιά του Fiat 500L έχει καθυστερήσει να κάνει την εμφάνισή της, ενώ ο αντικαταστάτης του 500X θα υπολογίζονταν περί το 2021. Ωστόσο όπως όλα δείχνουν τίποτα από αυτά δε θα συμβεί, αφού η Fiat έχει στο μυαλό της να κατασκευάσει ένα ολοκαίνουργιο μοντέλο το οποίο θα αντικαταστήσει και παράλληλα θα παντρέψει τα δύο προαναφερόμενα.
 
Την είδηση αυτή γνωστοποίησε με δηλώσεις του ο επικεφαλής της Fiat, Olivier François ο οποίος μιλώντας στην ιστοσελίδα Auto Express υποστήριξε πιθανότατα θα υπάρξει ένα μόνο μοντέλο «500XL», αντί για δύο διαφορετικά αυτοκίνητα. «Σκεφτόμαστε ότι ίσως μία μείξη των Χ και L είναι ο σωστός δρόμος. Αλλά δεν είναι για το εγγύς μέλλον - και όταν λέω κοντά, εννοώ όχι μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους», ήταν τα ακριβή λόγια του François.
 
Έτσι όπως όλα δείχνουν, είτε αυτό ονομαστεί Fiat 500 XL είτε κάπως αλλιώς η απόφαση της μάρκας είναι ειλημμένη. Μάλιστα έχουν ήδη διαρρεύσει οι πρώτες πληροφορίες που αναφέρουν πως το νέο μοντέλο θα πάρει πολλά βασικά στοιχεία δόμησης από το νέο αμιγώς ηλεκτρικό Fiat 500.  
 
Τα ανεξάρτητα σχέδια που δημοσίευσε το βρετανικό Μέσο για το 500 XL παρουσιάζουν ένα αυτοκίνητο το οποίο παραμένει πιο κοντά στο 500Χ που αριθμητικά έχει καλύτερες πωλήσεις απ` ότι το 500 L. Σαφώς και το μεταξόνιο του θα είναι πιο μακρύ σε σχέση με το ηλεκτρικό 500, όπως και το πακέτο μπαταρίας για να προσφέρει με τη σειρά του μεγαλύτερη αυτονομία.
 
Μέχρι να έχουμε νεότερα για το καινούργιο μοντέλο της Fiat, σημειώστε πως τα 500X και 500L πριν την αντικατάστασή τους θα λάβουν τους ίδιους ήπιους-υβριδικούς κινητήρες που έχουν ήδη εμφανιστεί στα τρέχοντα 500 και Panda.

Toyota
test center