Ford: Ετοιμάζει δύο ηλεκτρικά πάνω στη MEB πλατφόρμα της VW

2.441 Επισκέψεις στο άρθρο (14/5/2021)

H Ford δοκιμάζει ήδη ένα ηλεκτρικό που χρησιμοποιεί την πλατφόρμα MEB και φαίνεται πως ετοιμάζει και δεύτερο, αποκλειστικά για την αγορά της Ευρώπης.

Η Ford και το Volkswagen Group έχουν συμφωνήσει να συνεργαστούν εκτενώς, με την Ford να αναλαμβάνει να αναπτύξει επαγγελματικά οχήματα για τις δύο εταιρείες και την VW να προσφέρει πρόσβαση στη νέα της πλατφόρμα MEB για ηλεκτρικά οχήματα.

Η Ford εργάζεται πάνω στο πρώτο ηλεκτρικό που θα χρησιμοποιήσει την MEB πλατφόρμα της VW, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2023 και να τοποθετηθεί κάτω από τη Mustang Mach-E ενώ φαίνεται πως πρέπει να περιμένουμε και ένα δεύτερο ηλεκτρικό κάτω με το ίδιο δάπεδο. Ερωτηθείς για την κατασκευή και άλλων μοντέλων με την πλατφόρμα MEB, ο πρόεδρος της Ford Ευρώπης Stuart Rowley είπε: «Έχουμε μια άποψη για αυτό και έχουμε ορισμένα πράγματα που έχουμε συμφωνήσει με τη Volkswagen. Η συμμαχία μας δεν προορίζεται να περιοριστεί ή να οριστεί και θα αναζητήσουμε ευκαιρίες να συνεργαστούμε με σκοπό το αμοιβαίο όφελος όπου έχει νόημα και για τις δύο εταιρείες. Έχω μια άποψη (σχετικά με τα μελλοντικά σχέδια της φίρμας)».

Ερωτηθείς επίσης εάν υπάρχει κίνδυνος για τη Ford στο να χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα MEB της Volkswagen για οχήματα μικρού και μεσαίου μεγέθους αντί να αναπτύξει τις δικές της, ο Rowley είπε: «Στη Ford, έχουμε τη δική μας τεχνολογία για ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία και θα την έχουμε και στο μέλλον. Δεν θα παραχωρήσουμε την ηγεσία σε κανέναν. Η μεσαία κατηγορία στην Ευρώπη είναι πολύ σημαντική και εκεί η Volkswagen τα πηγαίνει εξαιρετικά οπότε είναι λογικό να χρησιμοποιήσουμε τη MEB πλατφόρμα»

Ο Rowley αναφέρθηκε και στις συνεργασίες που γίνονται ανάμεσα στις εταιρείες κατασκευής αυτοκινήτων λέγοντας: «Το κεφάλαιο που απαιτείται για να συνεχίσουμε σε αυτό το ταξίδι είναι τεράστιο και δεν είμαστε η μόνη εταιρεία σε αυτόν τον κλάδο που εξετάζει συμμαχίες. Είμαστε και οι δύο ξεκάθαροι σε αυτό, αλλά μέχρι στιγμής, και οι δύο πλευρές είμαστε πραγματικά ευχαριστημένοι. Πρέπει ωστόσο να ξεκαθαρίσουμε πως η Ford διαθέτει και θα έχει και στο μέλλον την δική της αρχιτεκτονική για ηλεκτρικά αυτοκίνητα και θα την χρησιμοποιήσουμε και στην Ευρώπη».
 

BRIDGESTONE TURANZA 6
moto