11 φωτογραφίες »

Φουλ της τεχνολογίας, μοντέρνο και premium το νέο Infinity QX60

4.405 Επισκέψεις στο άρθρο (24/6/2021)

Βελτιωμένο στην εμφάνιση, εξοπλισμένο με προηγμένες τεχνολογίες και ικανό να υποστηρίξη ημι-αυτόνομη οδήγηση είναι το νέο πολυτελές Infinity QX60.

Περιμέναμε αρκετά χρόνια μέχρι να κυκλοφορήσει στις αγορές μία αναβαθμισμένη έκδοση του 7θέσιου πολυτελούς SUV, ωστόσο έφτασε η ώρα που το νέο 2ης γενιάς Infiniti QX60 έρχεται ως μοντέλο παραγωγής στο... πιάτο μας. Σε επίπεδο σχεδιασμού, το αυτοκίνητο βασίζεται αρκετά πάνω στο concept QX60 το οποίο και πρωτοείδαμε τον περασμένο Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με την εταιρεία, το design συνδυάζει «αρρμονικά το ισχυρό σπορτίφ στοιχείο και την απλότητα», με τα λεπτά φωτιστικά σώματα, το μυώδες αμάξωμα και την εντυπωσιακή μάσκα να είναι κυρίαρχες στιλιστικές επιλογές. Όσον αφορά τον χρωματισμό είναι ιδιαίτερα προσεγμένος και συμβολικός, με το μπλε του Moonbow να θυμίζει... καλοκαιρινό ουρανό λίγο πριν το ηλιοβασίλεμα, ενώ το χρώμα μπορεί να γίνει μωβ και πράσινο ανάλογα και με την οπτική γωνία που κοιτάζουμε το αυτοκίνητο.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 
Αφήνοντας το εξωτερικό και περνώντας στην καμπίνα, είναι προφανές ότι η premium αίσθηση είναι διάχυτη. Τα μαλακά και ποιοτικά φινιρισμένα υλικά στο ταμπλό δεσπόζουν και είναι σαφώς πιο κομψά χάρη και στις διπλές ραφές συγκριτικά με τον προκάτοχό του. Η δερμάτινη επένδυση Autograph είναι έξτρα highlight μαζί με τα ανάγλυφα σχέδια στις πλάτες των μπροστινών καθισμάτων. Ειδικά για τα καθίσματα πρέπει να πούμε ότι είναι εργονομικά και υποστηρίζουν ιδανικά την σπονδυλική στήλη επιτρέποντας την πιο άνετη και χαλαρή οδήγηση. Αντίστοιχα εργονομικά και ποιοτικά είναι καθίσματα της 2ης και 3ης σειράς τα οποία και προσφέρουν περισσότερους χώρους και «αέρα» σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε τα πιο αποτελεσματικά υλικά ηχομόνωσης, τον αυτόματο 3ζωνικό κλιματισμό και τις ενημερώσεις που προσφέρουν μία πιο ευχάριστη και ψυχαγωγική εμπειρία για τον οδηγό και τους συνεπιβάτες.
 
Αναμφισβήτητα, ο top τεχνολογικός εξοπλισμός είναι ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στο νέο Infinity QX60. Δεσπόζουν ο δυναμικός πίνακας οργάνων 12,3 ιντσών μπροστά από τον οδηγό, το head-up display των 10,8 ιντσών και η οθόνη infotainment (12,3 ίντσες) που ξεχωρίζει για την απτική της ανάδραση. Οι προηγμένες τεχνολογίες συνεχίζουν στα συστήματα ασφαλείας με την σουίτα ημι-αυτόνομης οδήγησης ProPilot Assist. Περιλαμβάνει υπηρεσίες όπως αυτόματο φρενάρισμα, αναγνώριση πινακίδων κυκλοφορίας και βελτιωμένη αυτόματη επανεκκίνηση που επιτρέπει στο αυτοκίνητο να επιβραδύνει μέχρι να σταματήσει στην κίνηση και στη συνέχεια να συνεχίσει να κινείται αυτόνομα χωρίς βοήθεια από τον οδηγό για 30 δευτερόλεπτα.

Όπως στην προηγούμενη γενιά έτσι και στο νέο μοντέλο υπάρχει ένας V6 3,5 λίτρων κινητήρας που αποδίδει 299 PS και 366 Nm ροπής.

Όπως στην προηγούμενη γενιά έτσι και στο νέο μοντέλο υπάρχει ένας V6 3,5 λίτρων κινητήρας που αποδίδει 299 PS και 366 Nm ροπής.

 
Όπως στην προηγούμενη γενιά έτσι και στο νέο μοντέλο υπάρχει ένας V6 3,5 λίτρων κινητήρας που αποδίδει 299 PS και 366 Nm ροπής. Αυτή την φορά δεν υπάρχει, όμως, το CVT κιβώτιο ταχυτήτων αλλά ένα αυτόματο 9 σχέσεων, αντίστοιχο με εκείνο που υπάρχει στο Nissan Pathfinder. Αυξημένη κάτα 20% είναι η δυνατότητα ρυμούλκησης φορτίου, καθώς πλέον μπορεί να τραβήξει αντικείμενο έως και 2.722 κιλά! Το νέο Infinity θα είναι είτε εμπροσθιοκίνητο είτε 4κίνητο, ενώ στην τελευταία έκδοση μπορεί να στέλνεται έως και το 50% της διαθέσιμης ισχύος στους πίσω τροχούς ώστε μαζί με το σύστημα κατανομής ροπής Active Brake Limited Slip να υπάρχει καλύτερος έλεγχος, με φρενάρισμα συγκεκριμένων τροχών και έξτρα ροπή σε εκείνους υπάρχει μεγαλύτερη πρόσφυση.
 
Το νέο Infinity QX60 θα φτάσει στις αγορές του Καναδά και των ΗΠΑ μέχρι τα τέλη του 2021, ενώ περιμένουμε ειδήσεις για πιθανό λανσάρισμά του και στην Ευρώπη.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

NEO PROACE
NISSAN