Οι εθελοντές την ώρα του πειράματος.
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Οι εθελοντές την ώρα του πειράματος.

GT-R ή Champions League

2.857 Επισκέψεις στο άρθρο (30/5/2017)

Μια διαφορετική «οπτική» της έννοιας του ενθουσιασμού έδωσε η Nissan, με ένα πείραμα στο οποίο συνδύασε το ποδόσφαιρο και το αυτοκίνητο, ενόψει μάλιστα και του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου η εταιρεία είναι επίσημος παγκόσμιος αυτοκινητικός χορηγός της διοργάνωσης.

Σε συνεργασία με τους ειδικούς της αθλητικής επιστήμης στο πανεπιστήμιο Loughborough, η Nissan εγκατέστησε σε εθελοντές, υπερσύγχρονους αισθητήρες κατά τη διάρκεια κρίσιμων αγώνων του UEFA Champions League, αλλά και στην πίστα Spa όπου τη διάνυσαν με ένα Nissan GT-R πιάνοντας ταχύτητα έως και 250 χιλιόμετρα / ώρα.

GT-R ή Champions League

GT-R ή Champions League

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

 
Οι αισθητήρες που τοποθετήθηκαν μετρούσαν, τον καρδιακό ρυθμό, τον ρυθμό αναπνοής και την ηλεκτρο-δερματική δραστηριότητα, ούτως ώστε να εξεταστεί το φυσιολογικό επίπεδο επίδρασης  που είχε ο ενθουσιασμός και τελικά να προσδιοριστεί ποια δραστηριότητα είναι πιο συναρπαστική.
 
Τα πειράματα έλαβαν χώρα κατά  τη διάρκεια των προκριματικών  του UEFA Champions League  και συγκρίθηκαν με τις αντιδράσεις  επιβατών, που βρέθηκαν στη θέση του συνοδηγού του GT-R, στο περίφημο Circuit de Spa Francorchamps στο Βέλγιο, με επαγγελματίες οδηγούς στο τιμόνι του supercar, με τα αποτελέσματα να έχουν ως εξής
 
Φυσιολογική απόκριση Αγώνες UEFA Champions League GT-R track day
Μέση Αύξηση Καρδιακού Ρυθμού 39% 37%
Μέση Τιμή Καρδιακού Ρυθμού 91 BPM 100BPM
Μέσος Όρος Καρδιακής Συχνότητας 124BPM 136BPM
Μέση Αύξηση του Ρυθμού Αναπνοής 140% 144%
Μέσος Ρυθμός Αναπνοής 15 αναπνοές / λεπτό 15 αναπνοές / λεπτό
Μέσος Ρυθμός Μέγιστης Αναπνοής 35 αναπνοές / λεπτό 35 αναπνοές / λεπτό

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

home pro
moto