Γενέθλια 50 χρόνων για το Opel GT

2.601 Επισκέψεις στο άρθρο (12/9/2018)

Η Opel διοργανώνει το Grand Tour 2018 στο οποίο εβδομήντα αναλλοίωτα στο χρόνο Opel GT και οι ιδιοκτήτες τους θα επισκεφθούν σημαντικές περιοχές όπου έχει γραφτεί η ιστορία του θρυλικού μοντέλου.

Από τις 19 μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου η Opel και η ένωση Ευρωπαϊκών λεσχών GT θα υλοποιήσουν το Grand Tour 2018 για τον εορτασμό των 50 χρόνων του εμβληματικού μοντέλου της γερμανικής μάρκας. Το οδοιπορικό ξεκινά στις 19 Σεπτεμβρίου, ημερομηνία σταθμό στην ιστορία του μοντέλου καθώς την ίδια μέρα πριν 50 χρόνια έγινε η δημοσιγοραφική παρουσίαση στο σιρκουί του Grand Prix στην πίστα του Hockenheim.

Μεταξύ των επίτιμων προσκεκλημένων της πρώτης ημέρας είναι ο δημιουργός του GT, σχεδιαστής Erhard Schnell, και ένας από τους ταχύτερους οδηγούς ράλι όλων των εποχών – ο Walter Röhrl, παγκόσμιος πρωταθλητής το 1982 με Opel Ascona 400, με το ιδιωτικό του Opel GT.
 

Το πρόγραμμα που θα ακολουθήσουν τα εβδομήντα καλοδιατηρημένα Opel GT περιλαμβάνει μεταξύ άλλων επίσκεψη στην πατρίδα της οικογένειας της Opel στα βουνά Taunus, πέρασμα από το εργοστάσιο στο Kaiserslautern και επιστροφή στην έδρα της εταιρείας στο Rüsselsheim , ενώ το φινάλε θα γραφτεί στο κέντρο δοκιμών της φίρμας στο Rodgau-Dudenhofen.

Τέλος, υπενθυμίζουμε πως, το πρώτο Opel GT πέρασε από τη γραμμή συναρμολόγησης το 1968, όντας το πρώτο δείγμα Γαλλο-Γερμανικής συνεργασίας. Εκείνη την εποχή μπορούσε κανείς να επιλέξει μεταξύ δύο τετρακύλινδρων κινητήρων έναν χιλιάρη 60 ίππων που προερχόταν από το Kadett και έναν 1,9 λτ. ισχύος 90 ίππων από το Rekord.

citroen
test center