Για 1η φορά στην Ελλάδα το Opel Rocks-e
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Για 1η φορά στην Ελλάδα το Opel Rocks-e

4.579 Επισκέψεις στο άρθρο (7/9/2022)

Την πρώτη του εμφάνιση στο ελληνικό κοινό θα πραγματοποιήσει το ηλεκτρικό Opel Rocks-e, το οποίο θα δώσει το παρών στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Πρώτη παρουσίαση επί ελληνικού εδάφους

Την ευκαιρία να δουν από κοντά το νέο Opel Rocks-e, τη νέα πρόταση της φίρμας για την αστική μετακίνηση, θα έχουν όλοι όσοι επισκεφθούν την 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Μάλιστα αυτή θα είναι η πρώτη φορά όπου το μικροσκοπικό ηλεκτρικό όχημα της Opel θα παρουσιαστεί επίσημα επί ελληνικού εδάφους.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Οδηγείται από 16χρονους με δίπλωμα μοτοποδηλάτου

Το Opel Rocks-e είναι ένα μικρό, διθέσιο όχημα μηδενικών ρύπων, με ιδιαίτερο στυλ και μικρό ενεργειακό αποτύπωμα. Έχει μήκος 2,41 μέτρα και πλάτος 1,39 μέτρα (χωρίς τους εξωτερικούς καθρέπτες), ενώ ζυγίζει μόλις 471 κιλά (συμπεριλαμβανομένης της μπαταρίας). Το Opel Rocks-e αποτελεί το πρώτο βήμα για την είσοδο στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης, αφού μπορεί να οδηγηθεί από την ηλικία των 16 ετών με δίπλωμα μοτοποδηλάτου (κατηγορία ΑΜ). Με αυτονομία έως 75 χιλιόμετρα (WLTP) και μέγιστη ταχύτητα έως 45 χλμ./ώρα, το Rocks-e είναι ιδανικό για καθημερινές αστικές μετακινήσεις, ενώ χάρη στον κύκλο στροφής των μόλις 7,2 μέτρων μπορεί να διαχειρίζεται με άνεση τις κλειστές στροφές και να χωράει σε μικρούς χώρους στάθμευσης.

8 ίπποι η ισχύς του

Ο ηλεκτροκινητήρας του Opel Rocks-e αποδίδει ισχύ 8 άλογα. Η μπαταρία των 5,5 kWh επαναφορτίζεται πλήρως σε περίπου 4 ώρες μέσω μιας συμβατικής οικιακής πρίζας AC.

Συνέχεια του άρθρου >>>
ford
OPEL