Να κάνει δικό της το ρεκόρ της πίστας του Nurburgring έχει θέσει ως στόχο η Jaguar, η οποία έχει ως όπλο της την XE SV Project 8.

Για το ρεκόρ η Jaguar XE SV Project 8

2.161 Επισκέψεις στο άρθρο (24/10/2017)

Να κάνει δικό της το ρεκόρ της πίστας του Nurburgring έχει θέσει ως στόχο η Jaguar, η οποία έχει ως όπλο της την XE SV Project 8.

Το συγκεκριμένο μοντέλο πάνω στο οποίο δουλεύουν οι άνθρωποι της εταιρείας, έχει την ισχύ 600 αλόγων και καλείται να καλύψει ένα γύρο της γερμανικής πίστας σε λιγότερο από 7 λεπτά και 32 δευτερόλεπτα, αν θέλει να πάρει τα «σκήπτρα» από την Alfa Romeo και την Giulia Quadrifoglio.
 
Όπως αναφέρουν τα διεθνή μέσα η Jaguar έχει ήδη ξεκινήσει τις δοκιμές στην πίστα, έχοντας στείλει οδηγούς, αποσκοπώντας η XE SV Project 8 να έχει στα χέρια της το ρεκόρ πριν από τις πρώτες παραδόσεις στους πελάτες.
Η Project 8 είναι το δεύτερο ειδικό μοντέλο της SVO μετά την F-Type Project 7 και θα περιοριστεί αυστηρά σε 300 μονάδες σε παγκόσμιο επίπεδο, με το κόστος της να ανέρχεται περίπου στις 160.000 ευρώ.
 
Σε σύγκριση με τη κανονική XE, το τμήμα SVO της Jaguar χρειάστηκε να ανασχεδιάσει σημαντικά το σασί και το αμάξωμα για να επιτύχει τους στόχους του, ενώ σε ότι αφορά την ισχύ παράγεται από ένα υπερτροφοδοτούμενο V8 κινητήρα 5.0-λίτρων, ο οποίος προσφέρει 600 ίππους και συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο οκτώ ταχυτήτων που στέλνει την κίνηση και στους τέσσερις τροχούς.
 
Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως η μάρκα ισχυρίζεται ότι η XE SV Project 8, είναι σε θέση να φτάσει από στάση τα 96χλμ./ώρα σε 3.3 δευτερόλεπτα.         

LINGLONG VS UNIROYAL
moto