Γιατί η Mercedes έχει σήμα το αστέρι;
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Γιατί η Mercedes έχει σήμα το αστέρι;

4.258 Επισκέψεις στο άρθρο (11/12/2023)

Η ιστορία πίσω από το όνομα και το σήμα μιας εκ των κορυφαίων εταιρειών και brand παγκοσμίως. Εσύ ξέρεις τι συμβολίζει το αστέρι και ποια ήταν η μικρή Mercedes;

Ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα εμβλήματα παγκοσμίως

Το αστέρι της Mercedes πρόκειται για ένα από τα πλέον γνώριμα σήματα παγκοσμίως και όχι μόνο στην αυτοκινητοβιομηχανία. Και μπορεί πολλές φίρμες να άλλαξαν το σήμα τους ανά τα χρόνια, ωστόσο αυτό της Mercedes διατηρεί το ίδιο σχήμα για περισσότερο από έναν αιώνα. Στην πραγματικότητα είναι παλιότερο και από το όνομα Mercedes-Benz!
 

Με ιστορία 150 ετών συμβολίζει την κυριαρχία της Mercedes σε γη, αέρα & νερό

Το εμβληματικό τριάκτινο αστέρι που όλοι αναγνωρίζουμε ως το λογότυπο της Mercedes-Benz επινοήθηκε για πρώτη φορά στη δεκαετία του 1870.

Ο Gottlieb Daimler, συνιδρυτής της Daimler Motors Corporation, έστειλε στη γυναίκα του μια καρτ ποστάλ με ένα τρίκτινο αστέρι ζωγραφισμένο πάνω της και το μήνυμα «Μια μέρα, αυτό το αστέρι θα λάμψει θριαμβευτικά πάνω από τα εργοστάσιά μας». Τα τρία σημεία του αστεριού αντιπροσώπευαν την επίδοξη κυριαρχία της εταιρείας σε γη, αέρα και νερό.


To αστέρι, οι λέξεις Mercedes & Benz και τα δαφνόφυλλα, αποτελούν το σύμβολο της φίρμας εδώ και σχεδόν έναν αιώνα.
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

To αστέρι, οι λέξεις Mercedes & Benz και τα δαφνόφυλλα, αποτελούν το σύμβολο της φίρμας εδώ και σχεδόν έναν αιώνα.

Το πρώτο «Αστέρι» μπήκε σε αυτοκίνητο το 1910

Η πρώτη εκδοχή του λογότυπου με το 3άκτινο αστέρι, τοποθετήθηκε σε αυτοκίνητα αρκετά αργότερα, το 1910, ως σήμα κατατεθέν των οχημάτων της Daimler (μετά από παρότρυνση των δύο γιών του Gottlieb), ενώ μέχρι πρότινος τα μοντέλα της έφεραν απλά τη λέξη «Mercedes» ως έμβλημα, σε οβάλ σχήμα. Μάλιστα, το όνομα Mercedes εμφανίστηκε κάποια χρόνια νωρίτερα και μάλιστα για τελείως άσχετο με τους Daimler λόγο.

Το όνομα Mercedes προέρχεται από την κόρη ενός αυστριακού επιχειρηματία

Πιο συγκεκριμένα, το πρώτο επιτυχημένο αυτοκίνητο παραγωγής της Daimler ονομάστηκε Mercedes, παίρνοντας το όνομά του από την κόρη του Emil Jellinek, Αυστριακού επιχειρηματία, ο οποίος παρήγγειλε 36 μονάδες με σκοπό να τα πουλήσει στο εξωτερικό, με μοναδικό όρο να πάρουν το όνομα της κόρης του.
 
Για περίπου 15 χρόνια υπήρξαν κάποιες αλλαγές στο σήμα, πάντα όμως με βασικό χαρακτηριστικό το 3άκτινο αστέρι. Το 1926 όμως, με την συγχώνευση των Daimler Motors και Benz & Cie, δημιουργήθηκε η εταιρεία Daimler-Benz AG, ενώ τα μοντέλα της ονομάζονταν Mercedes-Benz. Έμβλημά τους θα ήταν πλέον το γνωστό 3άκτινο αστέρι, με τη λέξη Mercedes από πάνω, τη λέξη Benz στο κάτω μέρος και τα φύλλα δάφνης (από το σήμα της Benz) αριστερά-δεξιά.

POIA VREDESTEIN AGORAZO
4green