Βλέπετε την τρέχουσα Jaguar XJ.

Γίνεται ηλεκτρική η Jaguar XJ

1.696 Επισκέψεις στο άρθρο (5/7/2019)

Σημαντική επένδυση πολλών εκατομμυρίων ευρώ αναμένεται να πραγματοποιεί η Jaguar Land Rover, χρήματα τα οποία θα διατεθούν εντός της Μεγάλης Βρετανίας με στόχο την κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν δημοσιεύματα, η κίνηση αυτή οφείλεται στην απόφαση που έχει πάρει η εταιρεία για να για να προσφέρει μια ηλεκτροκίνητη επιλογή σε όλα τα νέα της μοντέλα από το 2020, καθώς επιδιώκει να απομακρυνθεί από τα πετρελαιοκίνητα οχήματα τα οποία αποφεύγονται ολοένα και περισσότερο από τους αγοραστές.
 
Η JLR θα κατασκευάσει σειρά ηλεκτροκίνητων οχημάτων στο εργοστάσιο του Castle Bromwich στην κεντρική Αγγλία, ξεκινώντας με μια πλήρως ηλεκτρική έκδοση του πολυτελούς sedan της Jaguar, της XJ. Μάλιστα το εν λόγω μοντέλο θα γίνει η πρώτη ηλεκτρική Jaguar που θα κατασκευαστεί στο συγκεκριμένο εργοστάσιο.
 
Σε δηλώσεις του για το ηλεκτρικό μέλλον της εταιρείας ο διευθύνων σύμβουλος, Ralf Speth τόνισε: «Το μέλλον της κινητικότητας είναι ηλεκτρικό και ως βρετανική εταιρεία με όραμα, δεσμευόμαστε να κάνουμε την επόμενη γενιά οχημάτων μηδενικών εκπομπών ρύπων στο Ηνωμένο Βασίλειο».
 
Από κει και πέρα αξίζει να σημειωθεί πως η JLR έχει υπογράψει συμφωνία με τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο του Castle Bromwich για τετραήμερη και όχι πενθήμερη εργασία αλλά με τον ίδιο αριθμό ωρών, κάτι που λέγεται πως θα επιτρέψει στο εργοστάσιο να λειτουργήσει πιο αποτελεσματικά.
 
Τέλος να σημειωθεί πως η ανακοίνωση της νέας επένδυσης, έρχεται να διαδεχθεί ένα ταραχώδες διάστημα για αυτή, καθώς τον περασμένο Ιανουάριο είχε αναγγείλει το «κόψιμο» περίπου 4.500 θέσεων εργασίας, τη στιγμή που για την περίοδο 2018/19 σημείωσε απώλειες ύψους άνω των 4 δισεκατομμυρίων ευρώ (3,66 δισεκατομμύρια λίρες).

Toyota
test center