H Islero.

H Espada.

Γιορτάζουν τα πενήντα οι Espada και Islero

2.047 Επισκέψεις στο άρθρο (24/7/2018)

«Μαγικά» φαίνεται πως είναι τα χέρια των ανθρώπων του τμήματος Polo Storico της Lamborghini, οι οποίοι ανακατασκεύασαν δύο ιστορικά αυτοκίνητα της ιταλικής μάρκας για να γιορτάσουν μισό αιώνα ζωής.

Η Lamborghini έχει γιορτάσει την 50ή επέτειο των Espada και Islero με την αποκατάσταση δύο μονάδων που ανήκουν πλέον στο Μουσείο της ιταλικής μάρκας και όπως μπορούμε να δούμε τα δύο αυτοκίνητα είναι στην κυριολεξία σαν καινούργια.
 
Δίνοντας τις πρώτες πληροφορίες για την πιο άσημη Islero, το μοντέλο κατασκευάστηκε μεταξύ του 1968 και 1970. Μόνο 225 μονάδες κατασκευάστηκαν και η μεγάλη τους πλειοψηφία ήταν μονάδες της βασικής έκδοσης εξοπλισμένες με κινητήρα V12 4.0 λίτρων ο οποίος προσέφερε 320 ίππους, επιτρέποντας στο αυτοκίνητο να φτάσει τελική ταχύτητα περίπου στα 250 χλμ./ώρα.
Η Lamborghini προσέφερε επίσης και την Islero S που διέθετε αναβαθμισμένο κινητήρα που είχε την ισχύ 350 ίππων και μόνο 70 μονάδες κατασκευάστηκαν έχοντας τη δυνατότητα να φτάσουν τα 260 χλμ./ώρα.
 
Η Espada, από την άλλη πλευρά, είναι ευρύτερα γνωστή καθώς η εταιρεία δημιούργησε 1.226 μονάδες κατά τη διάρκεια της δεκαετούς παραγωγής της. Εκτός από το γεγονός ότι είναι ένα από τα πιο δημοφιλή μοντέλα της Lamborghini, η Espada ήταν το πρώτο τετραθέσιο μοντέλο της εταιρείας καθώς και το πρώτο που προσφέρθηκε με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.
 
Παρά τις ανέσεις που πρόσφερε ο κατασκευαστής η Espada είχε έναν πολύ ισχυρό V12 4.0 λίτρων κινητήρα με διπλούς εκκεντροφόρους και έξι twin-barrel Weber καρμπυρατέρ, με την ιπποδύναμη που πρόσφερε να ανέρχεται από τους 325 ίππους έως και τους 350 ίππους.
 
Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως τα δύο αυτά αυτοκίνητα στο πλαίσιο των εορτασμών της 50ής επετείου, θα λάβουν μέρος σε μία διαδρομή στην κεντρική Ιταλία, η οποία θα έχει μήκος πάνω από 650 χιλιόμετρα έχοντας προγραμματισμένες στάσεις στην Τοσκάνη και στην Μπόλόνια.

ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
skoda