• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Η ΑΒΤ «ντόπαρε» το SEAT Leon Cupra R ST.

Oι 300 ίππους και τα 400 Nm ροπής έδωσαν τη θέση τους σε 350 άλογα και 440 Nm ροπής.

Mόλις 150 μονάδες θα κατασκευαστούν.

Η ΑΒΤ «ντόπαρε» το SEAT Leon Cupra R ST

Διαβάστηκε από 1405 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 20/5/2019
 

Η ειδίκευση της ABT στη βελτίωση μοντέλων του VW Group είναι γνωστή, με το τελευταίο έργο της εταιρείας να έρχεται μέσω ενός αναβαθμισμένου SEAT Leon Cupra R ST.

Πραγματοποιώντας επαναχαρτογράφηση εγκεφάλου, η βελτιωτική εταιρεία κατέστησε ικανό τον υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο κινητήρα 2,0 λίτρων να ανεβάσει την ισχύ και την ροπή. Έτσι οι 300 ίππους και τα 400 Nm ροπής έδωσαν τη θέση τους σε 350 άλογα και 440 Nm ροπής.
 
Τον αντίθετο δρόμο από αυτόν την ισχύος ακολούθησε το ύψος του αυτοκινήτου από το έδαφος, το οποίο μειώθηκε κατά 15 χιλιοστά εμπρός και 20 χιλιοστά πίσω. Έτσι σύμφωνα με την ΑΒΤ το μοντέλο έγινε περισσότερο διασκεδαστικό κατά τη διάρκεια της οδήγησης. Παράλληλα η γερμανική εταιρεία αντικατέστησε τις εργοστασιακές ζάντες 19 ιντσών με νέες 20 ιντσών.
 
Ωστόσο το συγκεκριμένο μοντέλο δεν είναι το πιο ισχυρό καθώς η ABT έχει ήδη λανσάρει μια ακόμα πιο ισχυρή παραλλαγή του Leon Cupra R ST. Το εν λόγω μοντέλο έχει ισχύ 370 ίππων και μπορεί να κάνει τα 0-100 χλμ./ώρα σε 4,5 δευτερόλεπτά.
 
Τέλος να σημειώσουμε πως μόλις 150 μονάδες θα κατασκευαστούν, όλες με αποδέκτες αγοραστές από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Tags: SEAT LEON