Τον τίτλο του γρηγορότερου AMG μοντέλου, μετά το hypercar One, θα λάβει η Mercedes-AMG GT Black Series.

Η AMG GT Black Series θα είναι «σφεντόνα»

1.943 Επισκέψεις στο άρθρο (22/4/2019)

Τον τίτλο του γρηγορότερου AMG μοντέλου, μετά το hypercar One, θα λάβει η Mercedes-AMG GT Black Series.

Αν αναρωτιέστε ποιο μοντέλο της Mercedes-AMG θα είναι το πιο γρήγορο που έχει κατασκευάσει ποτέ, μετά βεβαίως από το hypercar της εταιρείας One, την απάντηση σε αυτό το ερώτημα την έδωσε ο ίδιος ο επικεφαλής του ισχυρού τμήματος της γερμανικής φίρμας, Tobias Moers.
 
Με δηλώσεις που παραχώρησε στα διεθνή μέσα ενημέρωσης, το αφεντικό της AMG ανέφερε πως η επερχόμενη Mercedes-AMG GT Black Series, η οποία προγραμματίζεται να παρουσιαστεί κάποια στιγμή το επόμενο έτος, θα είναι το γρηγορότερο μοντέλου που έχει δημιουργήσει ποτέ το τμήμα του.
 
Μπορεί να μην ανέφερε συγκεκριμένους αριθμούς, όμως πριν από μία εβδομάδα και αφού είχε οδηγήσει το μοντέλο στο Nürburgring, ο Moers σε δηλώσεις του είπε πως η επερχόμενη Mercedes θα έχει καλύτερους χρόνους από τον ανταγωνιστή της. Όπου ανταγωνιστής σημειώστε το όνομα Porsche 911 GT2 RS, που πέρυσι πήρε το ρεκόρ της «πράσινης κόλασης» με χρόνο 6 λεπτά και 40,3 δευτερόλεπτα.
 
Από κει και πέρα ο Moers είπε πως παρόλο ότι η AMG GT Black Series θα είναι η γρηγορότερη AMG αυτό δεν σημαίνει ότι θα έχει και την υψηλότερη τελική ταχύτητα, ενώ σε ότι αφορά την ιπποδύναμη η φημολογία παρουσιάζει το αυτοκίνητο να έρχεται τουλάχιστον με 630 άλογα.
 
Τέλος να σημειώσουμε πως οι αεροδυναμικές βελτιώσεις και οι αναβαθμίσεις στην ανάρτηση και τα φρένα θα είναι στοιχεία που θα την ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα GT R μοντέλα που κατασκευάζει η φίρμα.  

ELASTIKA 2024
moto