Η Abarth αποκάλυψε μέσα και έξω το νέο 600e

6.774 Επισκέψεις στο άρθρο (1/4/2024)
Η Abarth αποκάλυψε μέσα και έξω το νέο 600e
3 Φωτογραφίες »

- Η Abarth γιόρτασε τα 75 χρόνια ζωής με νέες εικόνες του 600e.
- Με δύο οθόνες και σπορ καθίσματα η καμπίνα.
- Μόνο 1.949 αυτοκίνητα στην έκδοση Scorpionissima.
- Με 240 άλογα το πιο ισχυρό Abarth όλων των εποχών.

Η Abarth γιόρτασε τα 75 χρόνια ζωής με νέες εικόνες του 600e

H Abarth συμπλήρωσε 75 χρόνια ζωής και το γιόρτασε δίνοντας στη δημοσιότητα νέες εικόνες του 600e. Ο λόγος για το ισχυρότερο Abarth όλων των εποχών το οποίο θα φτάσει με 240 άλογα. Οι νέες εικόνες, μεταξύ των οποίων και η πρώτη από την καμπίνα, έρχονται να ακολουθήσουν τη μοναδική επίσημη εικόνα που είχε δημοσιεύσει έως και σήμερα η ιταλική μάρκα, στις αρχές του περασμένου Φεβρουαρίου.

Με δύο οθόνες και σπορ καθίσματα η καμπίνα

Δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στην εικόνα που αποκαλύπτει την καμπίνα, το ενδιαφέρον κεντρίζουν τα καθίσματα με τα αγωνιστικά γονίδια, τα οποία σύμφωνα με τη μάρκα διαθέτουν 4 διαφορετικά είδη αφρού. Από κει και πέρα παρατηρούμε τη μεγάλη οθόνη 10 ιντσών του infotainment με ειδικό μενού, αλλά και τον ψηφιακό πίνακα οργάνων. Η ονομασία Abarth φιγουράρει στο ταμπλό, μπροστά από τη θέση του συνοδηγού, ενώ στην άλλη πλευρά το πολυλειτουργικό τιμόνι έχει σχεδιαστεί με επίπεδη βάση.

Μόνο 1.949 αυτοκίνητα στην έκδοση Scorpionissima

Από κει και πέρα, εξωτερικά έχουν πλέον ολόκληρη εικόνα, αφού η ιταλική μάρκα αποκάλυψε και το πίσω μέρος. Εκεί ξεχωρίζει η μεγάλη αεροτομή και ο αεροδυναμικός διαχύτης που φέρει το λογότυπο του σκορπιού. θυμίζουμε πως το εν λόγω μοντέλο είναι  αφορά την ειδική έκδοση λανσαρίσματος Scorpionissima. Το εν λόγω μοντέλο είναι βαμμένο σε ένα εντυπωσιακό μωβ χρώμα, ενώ η Abarth γνωστοποίησε πως θα κατασκευάσει μόνο 1.949 αυτοκίνητα της εν λόγω έκδοσης προς τιμήν της 75ης επετείου από το έτος ίδρυσης της εταιρείας.

¶λλες αναβαθμίσεις περιλαμβάνουν φαρδύτερα ελαστικά σε τροχούς 20 ιντσών, ενισχυμένο σύστημα πέδησης και μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης. Ένα μεγάλο αυτοκόλλητο «Abarth +» δεσπόζει ακριβώς πάνω από τα μαρσπιέ και ένα λογότυπο με τον σκορπιό σε νέον πράσινη εμφάνιση βρίσκεται στο μπροστινό φτερό.  

Με 240 άλογα το πιο ισχυρό Abarth όλων των εποχών

Επί του παρόντος η Abarth δε μας λέει κάτι περισσότερο για το 600e. Κατά το παρελθόν όμως έχει ανακοινώσει πως το ισχυρότερο Abarth όλων των εποχών θα κινείται από ηλεκτρικό κινητήρα ισχύος 240 ίππων. Αυτοί είναι φυσικά πολλοί περισσότεροι από τους 156 ίππους του Fiat 600e. Παράλληλα είπε ότι η σύμπραξή της με την Stellantis Motorsport απέδωσε την πλατφόρμα Perfo-eCMP, που αποτελεί μια συνολικά αναβαθμισμένη εκδοχή της eCMP πλατφόρμας αλλά με σπορ καταβολές.

ford
skoda