Tο νέο μοντέλο θα τιμά και το αγωνιστικό παρελθόν της Bentley.

Η Bentley με τον αριθμό 9 (+vid)

2.775 Επισκέψεις στο άρθρο (24/1/2019)

Στην αποκάλυψη ενός μυστηριώδους μοντέλου θα προχωρήσει η Bentley, ενόψει της Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Το 2019 είναι ένα σημαδιακό έτος για την Bentley, καθώς η μάρκα συμπληρώνει 100 χρόνια ζωής και στο πλαίσιο των εορτασμών αποφάσισε να κατασκευάσει ένα νέο μοντέλο το οποίο θα παρουσιάσει επίσημα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης που θα ανοίξεις τις πύλες του στις αρχές του Μάρτη.
 
Δημοσιεύοντας ένα teaser βίντεο το οποίο παρουσιάζει τη μάσκα του επερχόμενου μοντέλου αλλά και στιγμιότυπα από προπολεμικούς αγώνες αυτοκινήτων, η βρετανική φίρμα κρατάει αρκετά μυστικά, ωστόσο φανερώνει πως το νέο μοντέλο θα τιμά και το αγωνιστικό παρελθόν της.
 
Αυτό φαίνεται ακόμα περισσότερο από τον αριθμό «9» που βρίσκεται στη γρίλια. Σίγουροι δεν μπορούμε να είμαστε, ωστόσο θα τολμήσουμε να πούμε πως ο αριθμός αυτός είναι αναφορά στο αγωνιστικό αυτοκίνητο Bentley που έλαβε μέρος στο Le Mans 24 ώρες το μακρινό 1930 που έφερε τον ίδιο αριθμό.
 
Σύμφωνα με τους φίλους της μάρκας το συγκεκριμένο αυτοκίνητο έχει παραμείνει ως το πιο γνωστό μοντέλο της Bentley, το οποίο οδηγήθηκε από τον Sir Henry «Tim» Birkin. Για την ιστορία να πούμε πως έπαιρνε ισχύ από ένα τετρακύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα με κομπρέσορα  4,4 λίτρων, με τον Sir Henry Birkin να πλαισιώνεται από τον Jean Chassagne. Το συγκεκριμένο δίδυμο ολοκλήρωσε 138 γύρους πριν αποσυρθεί από τον αγώνα.
 
Περισσότερα στοιχεία αναμένονται προσεχώς, μέχρι τότε δείτε το βίντεο.
 

Hyundai
NISSAN