Τη σεζόν του 2002 ο Σουμάχερ οδήγησε το εν λόγω μονοθέσιο στα Grand Prix της Γαλλίας, της Αυστρίας και του Σαν Μαρίνο.

Η Ferrari F2002 πωλήθηκε για 6 εκατ. ευρώ

3.116 Επισκέψεις στο άρθρο (4/12/2019)

Ιλιγγιώδες είναι το ποσό που πουλήθηκε ένα μονοθέσιο Formula 1 της Ferrari, το οποίο στη μέχρι τώρα πορεία του είχε οδηγηθεί από τον «θρύλο» του αγωνίσματος, Μίκαελ Σουμάχερ.

Συγκεκριμένα το μονοθέσιο Ferrari F2002, που συμμετείχε στο πρωτάθλημα του 2002 πωλήθηκε για 6.643.750 δολάρια (περίπου 6 εκατομμύρια ευρώ) σε δημοπρασία που διοργάνωσε ο οίκος RM Sotheby`s στο Αμπου Ντάμπι.
 
Τη σεζόν του 2002 ο Σουμάχερ οδήγησε το εν λόγω μονοθέσιο στα Grand Prix της Γαλλίας, της Αυστρίας και του Σαν Μαρίνο. Μάλιστα ο Γερμανός και στα τρία είχε δει πρώτος τη καρό σημαία, ενώ η πρώτη θέση στη Γαλλία συνδυάστηκε με την κατάκτηση του τίτλου της Formula 1.
 
Το μονοθέσιο που φέρει τον αριθμό πλαισίου 219 δεν οδηγήθηκε για πρώτη φορά από τον «Σούμι», αλλά από τον έτερο οδηγό της Scuderia την εποχή εκείνη, Ρούμπενς Μπαρικέλο. Ο Βραζιλιάνος είχε καθίσει πίσω από το τιμόνι του κατά τη διάρκεια των δοκιμών πριν από την έναρξη της σεζόν.
 
Όταν το μονοθέσιο αποσύρθηκε από την ενεργό δράση πωλήθηκε από τη Ferrari σε έναν Ιάπωνα συλλέκτη ο οποίος αγόρασε επίσης το έτερο μονοθέσιο με αριθμό σασί 220. Μένοντας στο υπ αριθμόν μονοθέσιο 219, το 2012 πωλήθηκε εκ νέου σε μία δημοπρασία με όλα τα έσοδα να πηγαίνουν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς για να φτάσει πριν από λίγες ημέρες στην RM Sotheby`s.

NEO TRAFIC
skoda