Μία σύγχρονη ματιά της Ferrari F40 παρουσίασε ένας ανεξάρτητος σχεδιαστής.

Υπέυθυνος για τα σχέδια είναι ο ανεξάρτητος σχεδιαστής Samir Sadikhov.

Σε κόκκινη απόχρωση...

Ο σχεδιαστής έχει διατηρήσει μία ευρεία εμφάνιση στα δύο άκρα του αυτοκινήτου.

Στο εσωτερικό οι αλλαγές είναι πιο ριζοσπαστικές.

H Ferrari F40 του 21ου αιώνα;

2.599 Επισκέψεις στο άρθρο (12/11/2018)

Μία σύγχρονη ματιά της Ferrari F40 παρουσίασε ένας ανεξάρτητος σχεδιαστής.

Πάνε πάνω από 30 χρόνια από τη στιγμή που η Ferrari θέλησε να γιορτάσει την 40η επέτειό της, παρουσιάζοντας τη γνωστή πλέον F40. Ωστόσο πολλοί αναρωτιούνται, πως θα ήταν το μοντέλο αν έβγαινε σήμερα από τη γραμμή παραγωγής της ιταλικής μάρκας;
 
Την απάντηση σε αυτό το ερώτημα έδωσε ο ανεξάρτητος σχεδιαστής Samir Sadikhov, ο οποίος δημοσίευσε σχέδια τα οποία παρουσιάζουν, το πως ο ίδιος έχει οραματιστεί μία Ferrari F40 για το 21ο αιώνα. Όπως μπορούμε να δούμε ο σχεδιαστής έχει διατηρήσει μία ευρεία εμφάνιση στα δύο άκρα του αυτοκινήτου, κάτι το οποίο έχει προέλθει από την κανονική F40, γι αυτό και το αμάξωμα της αποτελούνταν από 11 μόλις κομμάτια, όλα σχεδιασμένα και κατασκευασμένα από την Pininfarina.
Στο εσωτερικό οι αλλαγές είναι πιο ριζοσπαστικές, καθώς ο καλλιτέχνης έχει προσθέσει ένα τιμόνι που εμπνέεται σχεδιαστικά από αυτά των μονοθεσίων της F1 αλλά και από τα πηδάλια των αεροπλάνων, ενώ η καμπίνα είναι εξοπλισμένη με τρεις οθόνες, αλλά και σπορ καθίσματα.
 
Τέλος πριν ρίξετε τη δική σας ματιά στις εικόνες να πούμε πως η Ferrari F40 κατασκευάστηκε σε περίπου 1.300 μονάδες μέχρι το 1992 όταν και σταμάτησε η παραγωγή, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως δημιούργησε πέντε μοντέλα «Evoluzione» πουλώντας τα τέσσερα από αυτά και διατηρώντας στην κατοχή της το πέμπτο.   

Hyundai
NISSAN