Το Active Drive Assist θα είναι προαιρετικά μέρος του πακέτου Ford Co-Pilot360 Active 2.0 Prep.

Η Ford Mustang Mach-E ελευθερώνει τα χέρια σας

1.911 Επισκέψεις στο άρθρο (19/6/2020)

Τις πρώτες πληροφορίες σχετικά με την επερχόμενη ημι-αυτόνομη λειτουργία οδήγησης Active Drive Assist, η οποία θα κάνει την πρώτη της εμφάνιση στην Mustang Mach-E το 2021 έδωσε στη δημοσιότητα η Ford.


Όπως αναφέρει η εταιρεία το νέο σύστημα Active Drive Assist αποτελεί την εξέλιξη του Intelligent Active Cruise Control με Lane Centering, το οποίο υποστηρίζεται από μία ειδικά προηγμένη κάμερα στο ύψος του τιμονιού που επικεντρώνεται στον οδηγό παρακολουθώντας τη θέση του κεφαλιού και το βλέμμα του οδηγού ακόμα και αν φοράει γυαλιά ηλίου!
 
Έτσι το εν λόγω σύστημα δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό να πάρει τα χέρια του από τιμόνι και το αυτοκίνητο να κινηθεί από μόνο του. Ωστόσο για να συμβεί αυτό υπάρχουν δύο προϋποθέσεις. Η πρώτη είναι ο οδηγός να συνεχίσει να έχει στραμμένο το βλέμμα και την προσοχή του στο δρόμο, ενώ η δεύτερη πως αρχικά το σύστημα θα μπορεί να λειτουργήσει σε συγκεκριμένα τμήματα των αυτοκινητόδρομων. Αναφορικά με τις ΗΠΑ και τον Καναδά η Ford επισημαίνει πως το σύστημα μπορεί να ενεργοποιηθεί σε περισσότερα από 160.000 χιλιόμετρα διαδρομής σε διαφορετικούς αυτοκινητοδρόμους.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως αν το σύστημα είναι ενεργοποιημένο και παρατηρήσει πως ο οδηγός δεν έχει στραμμένη την προσοχή του στο δρόμο, αρχικά θα προειδοποιήσει αυτόματα με ένα ήχο και στη συνέχεια θα επιβραδύνει το όχημα μέχρι ο οδηγός να είναι έτοιμος εκ νέου να συγκεντρωθεί στην οδήγηση.  
 
Το Active Drive Assist θα είναι προαιρετικά μέρος του πακέτου Ford Co-Pilot360 Active 2.0 Prep που θα προσφέρεται με την ηλεκτρική Mustang Mach-E. Το στάνταρ μοντέλο περιλαμβάνει ήδη το απαραίτητο υλικό για το εν λόγω σύστημα και οι πελάτες μπορούν να αγοράσουν το ημιαυτόνομο σύστημα είτε μέσω αντιπροσώπου της Ford είτε ως ασύρματη ενημέρωση στο λογισμικό που αναμένεται να κυκλοφορήσει το τρίτο τρίμηνο του 2021.

Hyundai
NISSAN