Η General Motors και το Cadillac Lyriq επεκτείνονται στην Ευρώπη

Η General Motors και το Cadillac Lyriq επεκτείνονται στην Ευρώπη

1.505 Επισκέψεις στο άρθρο (28/2/2024)

- Επέστρεψε στη Γαλλία μετά την Ελβετία και έχει συνέχεια.
- Μετά το Lyriq ακολουθούν και άλλα ηλεκτρικά.
- Ξεκινούν ιντερνετικά οι πωλήσεις, ετοιμάζεται και Έκθεση.
- Με 521 ίππους και αυτονομία 530 χλμ..

Επέστρεψε στη Γαλλία μετά την Ελβετία και έχει συνέχεια

Τον Οκτώβριο του 2023 η General Motors έκανε επίσημη την επιστροφή της στην Ευρώπη, εισάγοντας στην αγορά της Ελβετίας το αμιγώς ηλεκτρικό SUV, Cadillac Lyriq. Τότε, είχε προαναγγείλει την επέκτασή της στη Σουηδία, τη Γαλλία και τρεις ακόμη χώρες. Ο αμερικανικός όμιλος έκανε πράξη τις υποσχέσεις του, αφού το Lyriq παρουσιάστηκε επίσημα και για την αγορά της Γαλλίας.

Μετά το Lyriq ακολουθούν και άλλα ηλεκτρικά

Μέσω αυτής της κίνησης, η General Motors στοχεύει να πάρει ένα μεγάλο κομμάτι από την αγοραστική πίτα της γαλλικής αγοράς, στοχεύοντας στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο με τις περισσότερες πωλήσεις στη Γαλλία πέρυσι ήταν το Model Y της Tesla, το οποίο ξεκινά από 42.990 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί πως το Cadillac Lyriq δε θα είναι το μοναδικό ηλεκτρικό που θα προσφέρει στη γαλλική αγορά η GM, καθώς σε δηλώσεις της η επικεφαλής της GM στην Ευρώπη, Jaclyn McQuaid, θα ακολουθήσουν και άλλα ηλεκτρικά μοντέλα.

Ξεκινούν ιντερνετικά οι πωλήσεις, ετοιμάζεται και Έκθεση

Σε πρώτη φάση το Cadillac Lyriq θα μπορεί να παραγγελθεί στη Γαλλία μέσω διαδικτύου, με τις παραγγελίες να ξεκινούν από τις 23 Μαρτίου. Επί του παρόντος δεν ανακοινώθηκε η τιμή του, ωστόσο στην Ελβετία κοστίζει από 86.000 ευρώ. Εκτός από τις ιντερνετικές πωλήσεις η Cadillac σχεδιάζει επίσης έναν εκθεσιακό χώρο στο Παρίσι, προκειμένου να αποκτήσει και φυσική υπόσταση.

Με 521 ίππους και αυτονομία 530 χλμ.

Κλείνοντας να σημειώσουμε πως το SUV, Cadillac Lyriq είναι βασισμένο στην πλατφόρμα Ultium EV, ενώ η αυτονομία του υπολογίζεται στα 530 χιλιόμετρα. Εξοπλίζεται με μία μεγάλη μπαταρία 102kWh, η οποία τροφοδοτεί δύο ηλεκτρικά μοτέρ για συνολική ισχύ 521 ίππων. 

TI LINGLONG AGORAZO
KIA