Τιμές Αυτοκινήτων ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing Ηλεκτρικά & Φόρτιση
Νέες Μάρκες στην Ελλάδα
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Η Intel ανακοίνωσε ότι εξαγόρασε την ανεξάρτητη εταιρία τεχνολογίας αυτόνομων οχημάτων MobilEye.

Η Intel ανακοίνωσε ότι εξαγόρασε την ανεξάρτητη εταιρία τεχνολογίας αυτόνομων οχημάτων MobilEye.

Η Intel εξάγορασε την MobilEye

2.450 Επισκέψεις στο άρθρο (14/3/2017)

Η συνεργασία της Intel με την MobilEye από το Ισραήλ φέρνει νέα δεδομένα στην εξέλιξη των αυτόνομων αυτοκινήτων. Τι ετοιμάζουν; Τι πρέπει να περιμένουμε;

autotriti team

Η γνωστή εταιρία κατασκευής υπολογιστών Intel ανακοίνωσε ότι εξαγόρασε την ανεξάρτητη εταιρία τεχνολογίας αυτόνομων οχημάτων MobilEye για 15,3 δις δολάρια. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Intel ετοιμάζεται να επενδύσει και σε άλλες αγορές πέρα από τους υπολογιστές και έτσι με την κίνηση της αυτή πραγματοποίησε ένα μεγάλο βήμα στην τεχνολογία συστημάτων για αυτόνομα αυτοκίνητα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Η ΜobilEye συνεργαζόταν εδώ και λίγο καιρό με την Ιntel πάνω στα συστήματα αυτό-οδήγησης της BMW με την ονομασία INext με την επιλογή στο μέλλον να χρησιμοποιηθεί και σε αυτοκίνητα άλλων κατασκευαστών. Τι σημαίνει αυτό; Εν δυνάμει τα περιθώρια κέρδους για την Ιntel αν πετύχουν τα σχέδια της είναι μεγάλα καθώς η ιδία η εταιρία υπολογίζει ότι η αγορά γύρω από τα συστήματα αυτοκινήτων θα εκτιμάται το 2030 στα 70 δις δολάρια.
 
Πριν συνεργαστεί με την Ιntel, η MobilEye είχε λήξει την συνεργασία της με την Tesla με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης στο πρωτοποριακό Model S της Τesla. Με τα τελείως αυτόνομα αυτοκίνητα να είναι ακόμα προϊόν αντιπαράθεσης σχετικά με την ασφάλεια τους, πολλές εταιρίες σαν την MobilEye έχουν ήδη βγάλει στην αγορά συστήματα αυτοκινήτων για αυτόματη οδήγηση μόνο σε λωρίδες και συστήματα αποτροπής ατυχημάτων.

Πώς βλέπεις αυτή την κίνηση στρατηγικής της Ιntel; Σκέφτεσαι τον εαυτό σου στο μέλλον μέσα σε ένα αυτοκίνητο που οδηγείται μόνο του;
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »