5 φωτογραφίες »

Η μάρκα αναμένεται να κατασκευάσει μόλις 8 μονάδες.

Η Jaguar αναβιώνει την C-Type

2.980 Επισκέψεις στο άρθρο (28/1/2021)

Η αναβίωση της Jaguar C-Type είναι γεγονός. Η βρετανική μάρκα ανακοίνωσε ότι θα βάλει μπρος και πάλι την παραγωγή του κλασικού βρετανικού roadster, τιμώντας έτσι το πλούσιο παρελθόν της.

Όπως έκανε γνωστό η Jaguar, η αναβίωση της C-Type θα γίνει 70 χρόνια μετά το αρχικό ντεμπούτο του μοντέλου το 1951. Η μάρκα αναμένεται να κατασκευάσει μόλις 8 μονάδες, ενώ το κοινό θα μπορέσει να δει αυτές τις υπέροχες δημιουργίες σε μια τελετή που θα λάβει χώρα το 2022 και θα είναι εμπνευσμένη από τους αγώνες ταχύτητας.
 
Έχοντας κάποιες από τις προδιαγραφές του αυτοκινήτου που κέρδισε το Le Mans το 1953, κάτω από το κυματοειδές καπό, υπάρχει ένας εξακύλινδρος σε σειρά κινητήρας 3,4 λίτρων με τρία καρμπυρατέρ Weber 40DCO3 με ισχύ 223 ίππων. Τα σύστημα πέδησης περιλαμβάνει δισκόφρενα, ενώ για αυτούς που ενδιαφέρονται να αυξήσουν τις αγωνιστικές καταβολές δίνεται η δυνατότητα να επιλέξουν και αγωνιστικές ζώνες ασφαλείας.
 
Το εργοστάσιο της Jaguar Land Rover Classic Works στο Κόβεντρι της Αγγλίας, θα κατασκευάσει τα εν λόγω μοντέλα. Για να συμβεί αυτό η μάρκα θα σκανάρει την αρχική C-Type και περνώντας όλα τα δεδομένα σε ένα πρόγραμμα σε υπολογιστή θα μπορέσει να δημιουργήσει τα νέα μοντέλα όσο πιο πιστά γίνεται στο αυθεντικό. Από 12 εξωτερικά χρώματα θα μπορούν να επιλέξουν οι ενδιαφερόμενοι, ενώ 8 είναι οι χρωματικές επιλογές για το εσωτερικό.
 
Κλείνοντας να σημειωθεί πως η Jaguar δημιούργησε 43 μονάδες της C-Type για πελάτες τη δεκαετία του 1950, ωστόσο, όλα αυτά τα αυτοκίνητα είχαν ταμπούρα.

Mercedes
moto