Η Jaguar λέει αντίο στον V8 κινητήρα με ειδική F-Type

Η Jaguar λέει αντίο στον V8 κινητήρα με ειδική F-Type

1.843 Επισκέψεις στο άρθρο (1/7/2022)

Το τελευταίο μοντέλο με V8 κινητήρα ετοιμάζει η Jaguar, το οποίο θα είναι μία ειδική έκδοση της F-Type!

Στο δρόμο προς τον εξηλεκτρισμό της η Jaguar

Η Jaguar βρίσκεται καθ’ οδόν ενός ριζικού μετασχηματισμού που θα την δει να λανσάρει τρία ηλεκτρικά SUV στο δεύτερο μισό της δεκαετίας. Ωστόσο, η βρετανική μάρκα έχει στο πλάνο της και κάποια μοντέλα με κινητήρα εσωτερικής καύσης, πριν φυσικά και αυτή ασπαστεί εξ ολοκλήρου την ηλεκτροκίνηση.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Έκανε την αποκάλυψη ο επικεφαλής οχημάτων της JLR

Παραχωρώντας συνέντευξη σε ξένα Μέσα ενημέρωσης, ο επικεφαλής οχημάτων της Jaguar Land Rover, Nick Collins, αποκάλυψε ότι η αυτοκινητοβιομηχανία θα λανσάρει μια σειρά από ειδικές παραλλαγές των υπαρχόντων μοντέλων προτού γίνει αμιγώς ηλεκτρική. Μέσα σε αυτά θα βρίσκεται και μία ειδική έκδοση της F-Type, η οποία όπως αποκάλυψε να είναι η τελευταία Jaguar που θα εξοπλίζεται με V8 μοτέρ. «Του χρόνου θα γιορτάσουμε τα 75 χρόνια σπορ αυτοκινήτων Jaguar κάνοντας κάτι ξεχωριστό με την F-Type. Θα είναι το τελευταίο V8 σπορ αυτοκίνητο μας», είπε μεταξύ άλλων.

Πιθανότατα σε περιορισμένη έκδοση

Αν και ο Collins δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με αυτήν την έκδοση της F-Type, μπορούμε να υποθέσουμε ότι θα έχει περιορισμένη παραγωγή, ενώ λόγω του ότι θα πρόκειται για το τελευταίο σπορ αυτοκίνητο V8 της εταιρείας, θα μπορούσε να διακοσμηθεί με πολλά μοναδικά χαρακτηριστικά. Σε κάθε περίπτωση το μοντέλο θα λανσαριστεί το 2023.

Συνέχεια του άρθρου >>>
ELASTIKA 2024
moto