2 φωτογραφίες »

Η Land Rover ετοιμάζει υδρογονοκίνητο Defender

2.593 Επισκέψεις στο άρθρο (15/6/2021)

Νέα έκδοση με υδρογόνο για το Defender δοκιμάζει η Land Rover, η οποία όπως φαίνεται απλώνει τα δίχτυα της και στα συστήματα κυψέλων καυσίμου.

Μεγάλο ενδιαφέρον προκύπτει από τις πληροφορίες που έρχονται από την Jaguar Land Rover, καθώς ο βρετανικός όμιλος εργάζεται σε μια έκδοση κυψελών καυσίμου υδρογόνου του Land Rover Defender!
 
Με την ονομασία Project Zeus, η βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία θα αρχίσει να δοκιμάζει το όχημα εντός του έτους, έχοντας μάλιστα λάβει χρηματοδότηση από το Advanced Propulsion Center της βρετανικής κυβέρνησης για να το κάνει αυτό. Η JLR σε όλο αυτό το εγχείρημα δεν είναι μόνη της καθώς συνεργάστηκε με προμηθευτές όπως η Delta Motorsport, η AVL, η Marelli Automotive Systems και το Βιομηχανικό Κέντρο Μπαταριών στο Ηνωμένο Βασίλειο.
 
Η Jaguar Land Rover αναφέρεται συγκεκριμένα στο όχημα ως πρωτότυπο, χωρίς να ξεκαθαρίζει εάν έχει βλέψεις για να φέρει στην παραγωγή ένα υδρογονοκίνητο Defender. Πιστεύει ωστόσο ότι έως το 2030, θα μπορούσαν να υπάρχουν 10 εκατομμύρια οχήματα υδρογόνου στους δρόμους και πάνω από 10.000 σταθμούς ανεφοδιασμού. Οι δοκιμές και ο έλεγχος του Defender με κυψέλες υδρογόνου θα πραγματοποιηθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο.
 
«Γνωρίζουμε ότι το υδρογόνο μπορεί να διαδραματίσει ρόλο στο μελλοντικό μείγμα κινητήρων σε ολόκληρη τη βιομηχανία μεταφορών. Η δουλειά που έγινε μαζί με τους συνεργάτες μας στο Project Zeus θα μας βοηθήσει στο ταξίδι μας για να γίνουμε μια επιχείρηση μηδενικού άνθρακα έως το 2039, καθώς προετοιμάζουμε την επόμενη γενιά οχημάτων μηδενικών εκπομπών», είπε μεταξύ άλλων ο Ralph Clague, επικεφαλής του πρότζεκτ της Jaguar Land Rover.
 
Δείτε το σχετικό βίντεο

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το >>
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook >>

NEO TRANSPORTER
test center