H ιαπωνική εταιρεία πήρε την απόφαση να εξοπλίσει όλα της τα μοντέλα που θα πωληθούν στις Ηνωμένες Πολιτείες με το πακέτο συστημάτων ασφαλείας Safety System+.

Η Lexus κάνει ασφαλέστερα τα μοντέλα της

1.458 Επισκέψεις στο άρθρο (20/6/2019)

Τα συστήματα υποστήριξης οδηγών έχουν τη δυνατότητα να σώζουν εκατομμύρια ζωές, οπότε δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες τα καθιστούν μέρος του βασικού εξοπλισμού της γκάμας των μοντέλων τους. Μάλιστα μία από αυτές είναι πλέον και η Lexus.

Όπως έγινε γνωστό η ιαπωνική εταιρεία πήρε την απόφαση να εξοπλίσει όλα της τα μοντέλα που θα πωληθούν στις Ηνωμένες Πολιτείες με το πακέτο συστημάτων ασφαλείας Safety System+.
 
Το εν λόγω σύστημα αποτελείται από πολλαπλά χαρακτηριστικά ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένου ενός, που προλαμβάνει τη σύγκρουση, έχοντας μάλιστα τη δυνατότητα να ανιχνεύει και για πεζούς πιθανότατα βρίσκονται μπροστά. Το σύστημα αυτό σαρώνει το δρόμο μπροστά από το όχημα και παράσχει στον οδηγό μια ακουστική και οπτική ειδοποίηση σε περίπτωση ανίχνευσης πιθανής σύγκρουσης. Εάν εκείνος δεν ανταποκριθεί (δηλαδή να φρενάρει), τότε το αυτοκίνητο θα αναλάβει εκείνο την επιβράδυνση του με στόχο να αποφευχθεί ή να μειωθεί η ισχύς της σύγκρουσης.
 
¶λλα χαρακτηριστικά του Safety System+ είναι το σύστημα διατήρησης λωρίδας, το οποίο μέσω κάμερας υψηλής ανάλυσης, είναι σε θέση να επαναφέρει το όχημα αν εκείνο αρχίσει να αποκλίνει χωρίς λόγο από αυτή, ενώ το παρών θα δώσει και το πιο γνωστό προσαρμοζόμενο cruise control. Το τελευταίο ρυθμίζει αυτόματα την ταχύτητα του οχήματος ώστε να ταιριάζει με τη ροή της κυκλοφορίας.
 
Από κει και πέρα τα «έξυπνα» φωτιστικά σώματα ενεργοποιούν αυτόματα τους προβολείς όταν ο δρόμος είναι άδειος, ενώ το σύστημα θα τους απενεργοποιήσει και πάλι αυτόματα αν ανιχνεύσει προβολείς από το αντίθετο ρεύμα ή τα οπίσθια φωτιστικά σώματα ενός άλλου οχήματος.
 
Τέλος να σημειωθεί πως η Lexus λέει ότι η απόφασή της αυτή, αποτελεί μέρος της προσπάθειάς που κάνει να δημιουργήσει έναν κόσμο χωρίς συγκρούσεις.

Toyota
moto