H Mercedes επιμένει στα Cabriolet

H Mercedes επιμένει στα Cabriolet

5.005 Επισκέψεις στο άρθρο (15/11/2021)

Η Mercedes είναι μία από τις λίγες εταιρίες, η οποία παραμένει πιστή στην κατηγορία των κάμπριο. Όχι μόνο την στηρίζει ένθερμα με τα ήδη υπάρχων μοντέλα της C-Class και E-Class στην γκάμα της, αλλά την εμπλουτίζει περισσότερο με την παρουσίαση της νέας SL.

    Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
    Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

  • Η Mercedes είναι από τις λίγες αυτοκινητοβιομηχανίες που στηρίζει ένθερμα τα κάμπριο μοντέλα
  • Πέρα από την ύπαρξη των C-Class και Ε-Class Cabriolet, εμπλουτίζει την γκάμα των «ανοιχτών» μοντέλων με την νέα SL
  • Επιστρέφει με υφασμάτινη οροφή και αρχιτεκτονική 2+2 roadster που είχαμε να δούμε από το μοντέλο του 1989
  • Δύο εκδόσεις για το γερμανικό super-roadster με V8 και έως 585 ίππους

Η ιστορία των ανοιχτών μοντέλων της Mercedes είναι τεράστια, με το καθένα από αυτά να έχει κλασική και ενίοτε συλλεκτική αξία στο πέρασμα του χρόνου. Μέσα από το πλήθος διαφορετικών εκδοχών σε μερικά από τα πιο σημαντικά μοντέλα της όπως η C και E-Class, οι Cabriolet εκδόσεις κατέχουν την δική τους περίοπτη θέση στη γκάμα της εταιρίας.

Η C-Class Cabriolet αποτελεί το μικρότερο roadster στην κατηγορία, χωρίς να στερείται καθόλου τις κορυφαίες επιδόσεις ή την γνωστή άνεση της γερμανικής εταιρίας. Από την άλλη, η πιο «πληθωρική» E-Class Cabriolet προσφέρει απλόχερα πολυτέλεια με πιο ευρύχωρους χώρους, ενώ ο επιβλητικός σχεδιασμός της μαγνητίζει τα βλέμματα στο πέρασμά της. Με πληθώρα εκδόσεων και πλούσια πακέτα εξοπλισμού, τα γερμανικά κάμπριο είναι ικανά να καλύψουν όλες τις ανάγκες και του πιο απαιτητικού οδηγού. Οι κινητήρες που εξοπλίζονται αποτελούνται από τους κλασικούς βενζινοκίνητους, τους πρακτικούς diesel και για τους πιο σκληροπυρηνικούς, υπάρχουν οι οδηγοκεντρικές AMG.

Τελευταία ήρθε η παρουσίαση της νέας Mercedes-AMG SL, ως αντικαταστάτη της GT Roadster, για να ταράξει τα νερά και να κάνει τον γερμανό κατασκευαστή, κυρίαρχο στην κατηγορία. Η SL αποτελεί ένα από τα πιο μακρόχρονα μοντέλα στην ιστορία της Mercedes, εφόσον η καριέρα της ξεκινάει πίσω στο 1954 με την έκδοση κουπέ, γνωστή και ως «γλάρο», ενώ την επόμενη χρονιά βγήκε σε παραγωγή και η roadster έκδοση. Στην νέα της γενιά, όντας αλλαγμένη ριζικά και με πιο άγριες διαθέσεις, επιστρέφει πάνω σε νέα πλατφόρμα και με κομψό εσωτερικό, 2+2 χαρακτήρα, ενώ φέρει αποκλειστικά το όνομα του ισχυρού τμήματος της μάρκας, αυτό της AMG.
 

C-Class Cabriolet: Σπορτίφ χαρακτήρας με κομψή σιλουέτα

Η αρχοντική E-Class Cabriolet συνδυάζει αισθητική και πολυτέλεια

Η γοητευτική Mercedes-AMG SL που τραβάει τα βλέμματα

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

NEO TRANSPORTER
test center