Η βελτιωτική εταιρεία μέσω του πακέτου m225, ανεβάζει την ισχύ του μοντέλου κατά 25 ίππους και 55 Nm ροπής.

Μαζί με το νέο πακέτο η Mountune προσφέρει και την καινοτόμο εφαρμογή mTune SMARTflash.

Η Mountune δυναμώνει το Ford Fiesta ST

4.071 Επισκέψεις στο άρθρο (18/3/2019)

Τα 200 άλογα του Ford Fiesta ST της 8ης γενιάς μπορεί να είναι αρκετά για πολλούς, όχι όμως για τους ανθρώπους της Mountune, οι οποίοι αποφάσισαν να βάλουν το χεράκι τους και να κάνουν ακόμα πιο ισχυρό το δημοφιλές μικρό.

Η βελτιωτική εταιρεία μέσω του πακέτου m225, ανεβάζει την ισχύ του μοντέλου κατά 25 ίππους και 55 Nm ροπής. Αυτό σημαίνει πως το Fiesta ST φτάνει πλέον τα 225 άλογα και 340 Nm ροπής. Ωστόσο, όπως επισημαίνει η εταιρεία αυτό δεν είναι το μοναδικό θετικό της όλης υπόθεσης, καθώς ο 3κύλινδρος EcoBoost κινητήρας 1,5 λίτρων προσφέρει νωρίτερα τη ροπή και μάλιστα σε όλα το φάσμα των στροφών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το μοντέλο να χρειάζεται λιγότερο από 6 δευτερόλεπτά για να πιάσει από στάση τα 100 χλμ./ώρα, τη στιγμή που το εργοστασιακό ST απαιτεί για την ίδια διαδικασία 6,4 δευτερόλεπτά.
 
Από κει και πέρα μαζί με το νέο πακέτο η Mountune προσφέρει και την καινοτόμο εφαρμογή mTune SMARTflash, η οποία επιτρέπει εύκολα και άμεσα στους χρήστες να εγκαθιστούν και να ενημερώνουν τις τρεις ρυθμίσεις (modes) που είναι διαθέσιμες. Μάλιστα όπως οι περισσότερες εφαρμογές έτσι και αυτή λειτουργεί μέσω smartphone το οποίο συνδέεται με το αυτοκίνητο μέσω Bluetooth.
 
Οι τρεις ρυθμίσεις οδήγησης είναι οι Performance, Stock και Anti-Theft. Η πρώτη ενεργοποιεί τις προαναφερθείσες αυξήσεις ισχύος και ροπής μαζί με ένα πιο «επιθετικό» launch control. Το προφίλ Stock επαναφέρει το όχημα στις αρχικές του προδιαγραφές, ενώ το Anti-Theft ακινητοποιεί πλήρως το όχημα.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη εφαρμογή υποστηρίζεται τόσο από λογισμικό Android όσο και από Apple, ενώ το κόστος απόκτησης στην αγορά της Βρετανίας ανέρχεται στις 662,5 λίρες.  

OPEL NEA MONTELA
test center