Η Porsche 911 GT3 RS το πιο γρήγορο ατμοσφαιρικό στο Nurburgring

Η Porsche 911 GT3 RS το πιο γρήγορο ατμοσφαιρικό στο Nurburgring

1.730 Επισκέψεις στο άρθρο (14/10/2022)

Μία Porsche 911 GT3 RS έσπασε το ρεκόρ πίστας στο Nürburgring Nordschleife, γυρνώντας στα 6 λεπτά και 49 δευτερόλεπτα, λαμβάνοντας τον τίτλο του πιο γρήγορου ατμοσφαιρικού αυτοκινήτου παραγωγής.

6:49.328 ο χρόνος της Porsche 911 GT3 RS

Μόλις 6:49.328 χρειάστηκε η Porsche 911 GT3 RS για να κάνει ένα γύρο στο Nürburgring Nordschleife, ξεπερνώντας το χρόνο της μη-RS GT3 κατά 10,6 δευτερόλεπτα. Να σημειωθεί πως, η RS των 518 ίππων ήταν λίγο περισσότερο από ένα δευτερόλεπτο πιο αργή από τη Mercedes-AMG GT Black Series με χρόνο 6:48.05 και 6 δευτερόλεπτα από την «αδερφή» της 911 GT2 RS. Αμφότερα διαθέτουν αρκετά πιο ισχυρούς υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Σημαντικό ρόλο έπαιξαν τα αεροδυναμικά βοηθήματα

Σημαντική βοήθεια για το παραπάνω επίτευγμα της 911 GT3 RS, είναι το νέο πακέτο αεροδυναμικών βοηθημάτων της Porsche. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία αναφέρει πως η τεράστια, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη πίσω πτέρυγα σε συνδυασμό με υπόλοιπα αεροδυναμικά εξαρτήματα παράγουν συνολική κάθετη δύναμη 860 κιλών στα 285 χλμ./ώρα. Η εν λόγο RS ήταν επιπλέον εξοπλισμένη με το προαιρετικό πακέτο Weissach, το οποίο περιλαμβάνει ελαφριές ζάντες από σφυρήλατο μαγνήσιο και προαιρετικά ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2 R.
 

«Επίπεδο που προορίζεται για αγωνιστικά αυτοκίνητα κορυφαίας κατηγορίας»

«Χάσαμε λίγο κάθετη δύναμη λόγω του δυνατού, μερικές φορές με ριπή ανέμου, αλλά είμαι ακόμα πολύ ευχαριστημένος με τον γύρο», δήλωσε ο Jorg Bergmeister, ο οδηγός του ρεκόρ της  GT3 RS, ο οποίος συμμετείχε και στην εξέλιξη της. «Στα γρήγορα τμήματα ειδικότερα, η 911 GT3 RS είναι σε ένα δικό της πρωτάθλημα. Είναι σε ένα επίπεδο που συνήθως προορίζεται για αγωνιστικά αυτοκίνητα κορυφαίας κατηγορίας. Το αυτοκίνητο θέτει επίσης νέα πρότυπα στο φρενάρισμα. Οι γρήγοροι γύροι στο Nordschleife είναι απλά τόσο διασκεδαστικοί σε αυτό το αυτοκίνητο.”
 

Το πιο γρήγορο ατμοσφαιρικό αυτοκίνητο παραγωγής!

  • Κι ο τίτλος ανήκει στην Porsche 911 GT3 RS.
  • Με χρόνο 6:49.328 στην «Πράσινη Κόλαση» του Nürburgring-Nordschleife.
  • Στο ρεκόρ βοήθησαν το νέο πακέτων αεροδυναμικών.
Πιστεύεις μπορούν τα «ατμοσφαιρικά» να κατεβάσουν κι άλλο το χρόνο τους ή τα ηλεκτρικά θα τους βάλουν τα γυαλιά;
 

Συνέχεια του άρθρου >>>
test center
SEAT