2 φωτογραφίες »

Η νέα αυτή τεχνολογία χρησιμοποιεί έναν αλγόριθμο ο οποίος μεταξύ άλλων αναλύει το άνοιγμα των ματιών, την οπτική γωνία, την ταχύτητα που ανοιγοκλείνουν τα μάτια, αλλά και τη θέση του κεφαλιού του οδηγού.

Η SEAT θα εντοπίζει αν κοιμάσαι

1.933 Επισκέψεις στο άρθρο (6/3/2020)

Μία νέα τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης ερευνά και αναπτύσσει η SEAT αναφορικά με την καταπολέμηση της κόπωσης του οδηγού και τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας.

Η ομάδα Xplora της SEAT, σε συνεργασία με την εταιρεία Eyesight Technologies, αναπτύσσει προηγμένη τεχνολογία που μελετάει τα μάτια και την κίνηση του κεφαλιού του οδηγού για να ανιχνεύσει αν κοιμάται ή αποσπάται η προσοχή του από το δρόμο. Η νέα αυτή τεχνολογία χρησιμοποιεί έναν αλγόριθμο ο οποίος μεταξύ άλλων αναλύει το άνοιγμα των ματιών, την οπτική γωνία, την ταχύτητα που ανοιγοκλείνουν τα μάτια, αλλά και τη θέση του κεφαλιού του οδηγού.
 
Σε περίπτωση που διαπιστώσει ότι ο οδηγός είναι νωθρός, κοιμισμένος ή έχει αποσπαστεί η προσοχή του από το κινητό του τηλέφωνο, θα ενεργοποιήσει μια ειδοποίηση για να τον επαναφέρει στην τάξη. Η τεχνολογία θα μπορεί επίσης να αναγνωρίσει τον οδηγό από προηγούμενες διαδρομές που θα έχει σκανάρει το πρόσωπό του και στη συνέχεια να προσαρμόσει τα καθίσματα, τους καθρέφτες, τις ρυθμίσεις θέρμανσης και άλλα χαρακτηριστικά καμπίνας σύμφωνα με τις προσωπικές προτιμήσεις του.
 
Παράλληλα, το νέο λογισμικό που ετοιμάζεται θα είναι σε θέση να ανιχνεύσει τους πεζούς και να αναλύσει αν και ο οδηγός με τη σειρά του τους έχει αντιληφθεί. Έρευνες έχουν δείξει ότι η διάσπαση του οδηγού και η κούραση είναι από τους μεγαλύτερους κινδύνους στους δρόμους, συμβάλλοντας στο 36% των συγκρούσεων.
 
Τέλος να σημειωθεί πως η SEAT έχει ενώσεις τις δυνάμεις της και με την εταιρεία Gauzy για την εξέλιξη μίας ενεργής τεχνολογίας υαλοπινάκων που προσαρμόζεται στις καιρικές συνθήκες και παρέχει στον οδηγό τη δυνατότητα να σκουρύνει τα παράθυρα, εντός νόμιμων ορίων, για να αποφευχθεί η «τύφλωσή» του από τον ήλιο, ενώ θα μπορεί να φωτίζει τα παράθυρα όταν το εξωτερικό περιβάλλον είναι μουντό!  

NEO TRAFIC
skoda